Maria

Santa Barbara City College

KATT PÅ ÄVENTYR!

Kategori: Santa Barbara

Morris ville också med mamma och pappa till USA för att hälsa på mig. Nu är det verkligen inte långt kvar tills jag får träffa mina föräldrar efter ett halvår ifrån varandra. Kommer ta tåget till LA och spendera två nätter där med dem innan vi tillsammans åker till Santa Barbara.

RANDOM BILDER FRÅN MIN IPHONE

Kategori: Santa Barbara

Blandade bilder från och med min iphones födelse för sisådär två veckor sen.
 

BACK TO REALITY

Kategori: Santa Barbara

Hallå hallå!
Allt rullar på som det gjorde förra terminen: är i skolan på dagarna och pluggar på kvällarna. Spännande liv eller vad? Efter två dagar i skolan så har jag redan fått läxor, tycker att lärarna kan vara lite snälla i början i alla fall. Tror inte längre på mina förhoppningar om en lugn semester med lite plugg... Men men, alla lärare jag har verkar väldigt bra och mina ämnen är hittills intressanta. Är väldigt nöjd med mitt schema också!
 
Mitt schema
 

MICHELLES BILDER FRÅN HAWAII

Kategori: Hawaii

BACK TO SCHOOL

Kategori: Santa Barbara

DAGS FÖR SKOLA IGEN

Kategori: Santa Barbara

Imorgon börjar skolan igen efter sju veckors ledighet. Fastän jag har haft världens bästa jullov någonsin är jag glad att vardagen börjar igen, har inte hänt så mycket den senaste veckan här i SB så ska bli skönt att skolan startar. Den här terminen hoppas jag på att ha mindre att plugga än förra, men det återstår att se. Vill inte sitta inne och plugga hela dagarna, utan njuta av den sista tiden i paradiset. 

HAWAII SISTA DELEN

Kategori: Hawaii

På söndagen började vi dagen med att åka ut med en katamaran och snorkla med jättesköldpaddor. Vi var ungefär en meter ifrån dem! Men om vi skulle rört dem hade vi fått böter på $1000, runt 7000 kr. Vi fick även hålla i en bläckfisk. Har inte så mycket bilder från det då de är på min vattenskadade mobil som inte har en fungerade touch screen. Senare på kvällen åkte vi iväg på en luau, ett måste när man är på Hawaii. Luaun innehöll hawaiianska dansare, hawaiiansk dansshow, hawaiiansk middag och drinkar. Det var precis så som man föreställer sig Hawaii, det var det häftigaste på hela resan!
Måndagen finns inte så mycket att säga om, vi gick till stranden och flög sen hem på kvällen.
 

REGNSKOG OCH SURFING

Kategori: Hawaii

Lördagen var en väldigt händelserik dag. Det började med att vi var på regnskogshajk med vattenfall i några timmar. Vattenfallet var en besvikelse men det varierar tydligen dag till dag och vi var där en dag då det var mindre vatten än vanligt. Men det var häftigt, att uppleva en riktig regnskog! Och självklart så regnade det massor också. Vet att regnskogsbilderna inte ser så där jätteroliga ut, men det är något som inte går att fånga på bild utan man måste vara där.
När vi kom tillbaka var det dags för en surfinglektion på Waikiki beach. Det var helt klart det roligaste vi gjorde på hela resan och jag lyckades till och med stå upp på första försöket! I efterhand fick vi även veta att de hade fotograferat oss medan vi surfade. Väldigt kul att ha bilder från ens första gång på en surfingbräda. Dock vet jag inte om vi ser så himla proffsiga ut...
 

HAWAII DAG 3

Kategori: Hawaii

I och med att vi ändå var på Hawaii så blev det ju mycket sol och bad vilket det även blev denna dag. Efter några timmar på stranden blev det en tripp in till Honolulu. Var verkligen en besvikelse och inte alls mycket att se, men blev i alla fall en middag på en mysig restaurang vid vattnet. 
Jag och två fyllon ser det ut som, haha! (de är nyktra)

HAWAII DAG 2

Kategori: Hawaii

På torsdagen var vi väldigt sugna på att bara ta det lugnt på Waikiki beach, så vi solade och badade mesta delen av dagen. Senare gick vi runt i området och utforskade staden.
 
Kolla vilket klart vatten!

I'M BACK!

Kategori: Resor

Hallå! Nu är vi tillbaka efter vår solsemester på Hawaii. Vi har haft det helt underbart med jättebra väder och rikigt varmt vatten. Vi har sett och gjort så mycket saker, allt som vi ville göra. Ett perfekt avslut på jullovet! Dag ett gjorde vi inte så mycket, vi utforskade staden, drack drinkar och åt middag på stranden. Blev en tidig kväll eftersom vi var så trötta efter resan.

BETYGEN HAR KOMMIT

Kategori: Santa Barbara

Har äntligen fått alla mina betyg för förra terminen. A är högst och P står för pass, då vissa kurser är bara pass/no pass och man får inte något riktigt betyg i det. 
 

ACTIVE STUDENT HOUSING

Kategori: Santa Barbara

Till alla er som läser min blogg och funderar på att åka iväg säger jag bara: GÖR DET! Ångrar det inte en sekund och är mitt bästa beslut jag någonsin tagit i mitt liv. Men vill bara säga att ni ska inte välja boende via Active Student housing som jag har gjort, jag rekommenderar verkligen inte dem. Om ni vill veta mer får ni jättegärna lämna en kommentar med er mejladress så kan jag beskriva mer utförligt. 
 

VÄDRET SER JU I ALLA FALL LOVANDE UT

Kategori: Santa Barbara

BYE BYE SANTA BARBARA

Kategori: Resor

För tre månader sen bokade vi denna resa, och nu är det äntligen dags! När ni läser detta sitter jag på ett plan på väg till HAWAII för solsemester! Ska bli skönt med riktig sommarvärme och strålande sol igen, har varit alldeles för kallt i Cali på senaste tiden. Är till och med lite avundsjuk på mig själv som ska till en riktig paradisö! Tidsskillnaden kommer nu vara ännu mer; 12 timmars skillnad från Sverige. Kommer lägga upp några inlägg under tiden jag är borta, men kommer inte kunna blogga därifrån. HEJDÅ SANTA BARBARA, HEJ HAWAIIIIII!
 

ON OUR WAY BACK HOME

Kategori: Resor

På lördagen var det dags att åka hemåt, men det blev en del stopp på vägen. Först åkte vi till ett universitet, SDSU och kollade hur campuset såg ut. Sedan åkte vi till Laguna beach vilket var på vägen innan vi stannade på vid vår stolthet: IKEA. Blev såklart en lunch där med köttbullar, sås, lingon och potatismos och flera inköp i deras mataffär. Sista stoppet blev i Ventura, Camarillo Outlet. 

OLD TOWN, BALBOA PARK AND CORONADO ISLAND

Kategori: Resor

I och med att vi var tvungna att flytta bilen innna åtta varje morgon för att det inte skulle bli bortbärgad (de älskar sånt här i USA) så blev det uppgång innan sju varje dag i SD, vilket också gjorde att vi hann med väldigt mycket om dagarna. Vi började morgonen med att åka till Old Town, där det var alldeles dött i och med att vi var så tidiga. Kändes som att vi var i en westernfilm. Sedan åkte vi tillbaka till stan, till Balboa Park. Var hur vackert och fint som helst! Efter det åkte vi till Coronado Island där världens största trähotell finns. Ett riktigt lyxigt sådant. Vi låg sedan på Coronado beach i några timmar och kämpade för att få lite färg. Det kändes äntligen som sommar igen! Senare blev det tillbaka till downtown och en middag på TGIF.
 
Balboa Park
Trähotellet
Älskar vågorna i SD!

SEA WORLD

Kategori: Resor

Dagen började med att vi åkte hem till Charlie i La Jolla och hängde där ett tag och gick en promenad i det vackra området. Planen för resten av torsdagen var att vi skulle till Sea World och så blev det också. Vi hade hur kul som helst och såg shower med späckhuggare och delfiner, en 3Dshow och åkte flera attraktioner, två utav dem blev vi dyngsura i men det var värt det. Detta var roligaste (och varmaste) dagen på hela resan!

FROM LA TO SAN DIEGO

Kategori: Resor

På onsdagen kom dagen jag väntat på: jag fick köra bil för första gången på över fem månader! Riktigt skön känsla att inte vara beroende av kollektivtrafiken och dess tider och dessutom ha en liten miniroadtrip i USA! När vi väl var framme i San Diego åkte vi till vår vän Charlie som bor där för tillfället och åkte sedan till Fashion Valley som är en utomhusgalleria. Gick runt där en stund innan vi åt middag på Cheesecake Factory. 

WARNER BROS OCH SANTA MONICA

Kategori: Resor

På tisdagen åkte vi till Warner Bros studios i Burbank. Vi visste inte alls mycket vad vi hade att vänta oss förutom att det skulle vara om hur de "fuskar" i filmer och serier. Detta visade sig vara det roligaste och mest intressanta vi gjorde under vår vistelse i LA. Fick se vart de spelade in 2 1/2 män, Big Bang Theory, 2 Broke Girls, VÄNNER m.m. Men vi fick inte ta kort inne i de olika studiorna. Guiden berättade även om allt jobb som ligger bakom en film, sådant som man inte tänker på som tittare. Ett måste för den som älskar filmer och serier! Det var bara att säga till guiden vad man ville se och vi åkte dit, verkligen värt pengarna.
Senare åkte vi till Santa Monica där vi åt på California pizza kitchen. Helt klart bästa dagen i LA!
 
Här spelades Gilmore Girls in och används just nu till Hart of Dixie
Trappan där Ross stod i Vänner när han tänkte ta med Rachel på skolbalen men hon gick med någon annan
Batmobile
Central perk!!!
Det kända vattentornet
Santa Monica Pier
 
 

UNIVERSAL STUDIOS

Kategori: Resor

På måndagen gjorde vi något som jag verkligen sett fram emot: Universal Studios! Vi spenderade i princip hela dagen där. Vi åkte några bergodalbanor, åkte studio tour och såg massa saker i 3D. Senare på nyårskvällen blev det hemmafest någonstans med Joannas roomie Nia och hennes vänner. 
Universal har byggt upp en fejkstad för att kunna spela in filmer där. Dessa hus är alltså helt tomma och används bara för att spela in filmer utomhus.
Fick åka in i en tunnel där det var King Kong 3D, jättehäftigt!
Wisteria Lane från Desperate Housewives, min favoritserie!!!!
Grinchen!

LA DAG 2

Kategori: Resor

Söndagen började med hiking i Runyon Canyon där vi hade utsikt över hela staden och även Hollywoodskylten. Senare blev det en promenad till Beverly Hills och Rodeo Drive vilket kanske inte var smartaste idén med tanke på hur långt bort det ligger ifrån vårt hostel. Vi var helt slut när vi väl kom dit så blev bara en fika och en taxiresa tillbaka. Folk tyckte vi var galna som hade gått hela den vägen, men är man student så är man!

Det är här alla rika och kända människor bor, alla åker runt i de finaste bilarna ni kan tänka er. Deras vardagsbilar de tar till jobbet är BMW/Mercedes etc. så tänk er då hur deras lyxiga ser ut...
Det här räknas som den mindre fina delen av Beverly Hills, kändisarnas hus är hur mycket större som helst
 

HEMMA IGEN

Kategori: Resor

Nu är vi äntligen hemma igen, har aldrig varit borta så här länge ifrån Santa Barbara förut och det känns skönt att vara tillbaka. Jag och Joanna har haft en underbar vecka och gjort massa roliga, turistiga saker. På lördagen när vi kom till LA blev det en promenad på Hollywood Boulevard, Walk of Fame och även Madame Tussauds. Sen sprang vi även in i vår första stora kändis! Senare på kvällen blev det middag på Hooters. 
 
Utomhusgalleria
Madame Tussauds
Tog en golfrunda med Tiger Woods, pratade lite taktik
 
 

MISS YOU ALREADY

Kategori: Santa Barbara