Maria

Santa Barbara City College

SAKNAR SNÖ!

Kategori: Allmänt

"VI SKA BARA UT OCH TA ETT GLAS"

Kategori: Santa Barbara

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR MIN FÖDELSEDAG

Kategori: Santa Barbara

Dagen började med att Alex sjöng för mig, jag fick en cupcake och två presenter. Sen var det skola och mer presenter väntade när jag kom hem från mina föräldrar och morföräldrar. Ska öppna stora paketet ikväll när min engelska lektion är slut. Köpte även alkohol i matbutiken på vägen hem. Ikväll blir det ut och ta ett glas, bara för att jag kan. 

HJÄLP VAD TIDEN GÅR

Kategori: Allmänt

Bilder från min 20års dag

NEW YORK!

Kategori: Santa Barbara

Har inte nämnt i bloggen att jag ska till New York den 14/12 tillsammans med Alex och Maria. Vi bokade det innan Sandy och hoppas verkligen att allt är som vanligt när vi ska dit, det är ju trots allt tre veckor kvar så det är nog lugnt. Det vi har planerat hittills är att vi ska på Sex and The City tour, åka skridskor i Rockefeller Center, shoppa och gå till Central Park. Mer kommer det bli! Blir vår belöning att vi klarat av höstterminen. Sen åker Alex och Maria hem till Island/Sverige medan jag åker tillbaka till Santa Barbara. 
 
Inte långt kvar nu!

YEAH, I'M SMILING AND YOU'RE NOT THE REASON ANYMORE

Kategori: Santa Barbara

Jag är på så himla bra humör och är allmänt lycklig, känns som om jag har så mycket att vara glad över. Kan inte säga annat än att jag lever livet!
 
Skolan är snart slut. Jag fyller år imorgon. Jag fyller 21. Jag kommer att få presenter. Jullov i sex veckor. Alla mina vänner. Haft mysigaste helgen på länge. Kommer att ha en underbar helg med massa firande. Jag får äntligen gå ut på krogen och dansa. Mina roomies Maria och Alex. Jag är allmänt glad. Hawaii i januari. New York i december. Roadtrip med Joanna under jullovet. Födelsedagsmiddag på torsdag. Musik. Får registrera mina kurser för nästa termin imorgon. Jag är i USA. Solen skiner. Skönt väder. Får träffa min familj snart. TB. Älskar Santa Barbara. Jag älskar min fina skola.
 
JAG MÅR SÅÅÅ BRA! 
 

SÅ HÄR SLUTADE DAGENS TRÄNING

Kategori: Allmänt

Var inte så kul att träna, vi var verkligen inte på humör. Så det blev ett kort pass på La Playa Stadium innan vi solade i två timmar. Mycket skönare.
 
 
 

EN UNDERBAR DAG

Kategori: Santa Barbara


THANKSGIVING

Kategori: Santa Barbara

I torsdags firade vi vår första Thanksgiving någonsin. Vi spelade julmusik, bakade pepparkakor (okej, ingår inte i thanksgiving men iaf) och förberedde maten hela dagen. Blev bättre än vad jag trodde och var riktigt gott! Önskade vi hade denna helg hemma i Sverige också.
Vi lagade:
  • Kalkon
  • Sötpotatis med marshmallows och pecannötter
  • Tranbärssås
  • Grönsaker
  • Gravysås
  • Fyllningen
  • Pumpapaj
 

THANKSGIVING HELG

Kategori: Santa Barbara

Det är onsdag och klockan är 12:00 och jag har redan helg! I och med att det är Thanksgiving imorgon så är vi lediga, och min kvällslektion blev inställd pga det. Ikväll blir det att storhandla för att förbereda inför morgondagen; tre internationella studenter ska försöka sig på att laga allt vad det innebär. Vi får se hur det hela slutar, men det blir nog bra! Vi vet ju ändå inte hur det egentligen ska smaka, så vi lär ju inte märka om vi gjort fel.
 

TO DO LIST

Kategori: Santa Barbara

Som sagt, inte lång tid kvar av skolan för denna termin, mindre än en månad! Men det betyder ju såklart inte att jag inte har något att göra, snarare tvärtom. Detta är vad jag har kvar i skolan (vad jag vet/kommer ihåg):
  • Research paper (8-10 sidor)
  • Final i Human Resource Management
  • Final i Social Psykologi
  • Final i Sociologi
  • Quiz
  • Muntlig presentation
  • Final draft av uppsats 4
  • Uppsats nummer 5

MIN LEVER ÄR I ALLA FALL GLAD

Kategori: Santa Barbara

Har varit en lugn helg med mycket mys och film, har inte druckit eller festat någonting alls. Väldigt skönt faktiskt, sådana helger behövs också. Så har inga bilder från dessa dagar då inte mycket intressant har hänt. Pluggat, träffat vänner och gymmat. 
Var på Starbucks igårkväll för att plugga till vårt midterm vi hade imorse. Älskar hur de har julpyntat där och spelar julmusik, mysigt värre!

ÄNTLIGEN ÄR DET KLART

Kategori: Allmänt

Mamma och pappa har nu bokat sin resa till USA för att träffa mig. I början av året landar de i Los Angeles och  kommer och hämtar mig för att spendera några dagar i LA. Sen åker vi tillbaka till Santa Barbara så att jag får visa dem mitt hem och allt vad det innebär här. Längtar hur mycket som helst för att få krama om dem igen!
 
 

ÄLSKAR MIN NYA TRÖJA

Kategori: Santa Barbara

AMERIKANSKA PANNKAKOR

Kategori: Santa Barbara

Blev amerikanska pannkakor till lunch som Maria lagade till mig, mums! Sen ser ni alla nyttigheter vi hade till också. Äsch, det var ju faktiskt amerikanska- de ska inte vara nyttiga.

SÅ HÄR TREVLIGT VÄDER HAR VI I SB

Kategori: Santa Barbara

Igårkväll hade vi en tjejkväll här hemma med mina två kära roomies, såg Love Actually och åt popcorn och myste. Älskar sådana kvällar!
Idag var jag och Alex duktiga flickor som gick upp klockan 09:00 för att trotsa vädret och gå till gymmet! Var första gången som jag använde mitt paraply sen jag kom hit.
 

HARD WORK

Kategori: Santa Barbara

Hallå hallå!
Här rullar allting på som vanligt, men just nu är det sjukt mycket i skolan och mer kommer det bli. Multitaskade till och med på gymmet; både plugg och träning samtidigt! Sista månaden är den tuffaste: allt ska in plus att under sista veckan har man alla final exams. Längtar inte till början av december då h*vetet verkligen drar igång, kommer inte ha något liv förutom att plugga! Men sen väntar ju en välförtjänt resa som belöning för allt hårt slit, det kommer vara värt det. Den resan kommer vara hur rolig som helst och kan inte vänta längre!

BLACK AND WHITE

Kategori: Allmänt

ÅH VAD JAG SAKNAR MIN TJOCKISKATT

Kategori: Allmänt

DET HÄR ÄR INTE FÖR ATT GÖRA ALLA NYFIKNA, MEN JAG BARA MÅSTE TA UT MIN ÅNGEST

Kategori: Santa Barbara

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHH
Vet inte vart jag ska ta vägen eller göra. Ibland är det bra jobbigt med livet och allt vad det innebär alltså.
Alex skickar massa awkward historier så jag ska må bättre. Fungerar faktiskt. Lite i alla fall.

LÅNGHELG

Kategori: Santa Barbara

Har inte haft skola idag då det är Veterans' day eller något sånt, hur skönt som helst med en långhelg! Dagens plan var ju att plugga, men nu är klockan 17:00 och har fortfarande inte börjat- väldigt stolt över mig själv. Får ta konsekvenserna av det nu vilket jag såklart ångrar. Så lätt att vara efterklok. Men det hände lite grejer som jag behövde fixa. Har aldrig skämts så mycket sen jag kom hit, glad att Alex i alla fall stöttade mig i detta! Önskar verkligen att jag var en sådan som bara kunde släppa saker efter de hänt, kan inte göra något åt det nu i alla fall. Gjort är gjort. Istället sitter man här och har ångest, men men. 
I alla fall, gårkvällen spenderades i La Cumbre med tacos och trevligt sällskap, mysigt värre!

HEJ TRÄNINGSVÄRK

Kategori: Santa Barbara

FARS DAG

Kategori: Allmänt

Idag är en sån dag då jag saknar min pappa lite extra mycket just för att det är fars dag vilket gör att jag tänker mer på honom än vanligt. Så ge er pappa en exra kram, bara för att ni kan. Själv har jag inte sett min på över tre månader och mer kommer det bli...
Saknar dig massor älskade pappa!
 

I WANT TO KNOW, HAVE YOU EVER SEEN THE RAIN?

Kategori: Santa Barbara

Veckan har rullat på som vanligt; midterm i Human Resource Management, plugg, gym och umgåtts med vänner. Igår kväll var det sista fotbollsmatchen för säsongen så kände att jag var tvungen att gå med tanke på att det förmodligen var den sista jag någonsin kommer se live igen i resten av mitt liv. Dock var det superkallt och vindigt och satte på mig det varmaste jag hade. Verkligen dags att köpa varmare kläder, trodde som sagt inte att det skulle behövas i Kalifornien men tydligen. Kvällarna är hemska!
Idag blev det träning på La Playa Stadium men eftersom det var ett maraton så blev det ingen löpning utan trapporna plus annat. Planerna för kvällen är fotbollsfest i IV, ska firas att deras säsong är över med den största festen hittills!
Från igår, brrr!

I MADE IT!

Kategori: Allmänt

Idag är det exakt två år sedan jag tog körkort, vilket betyder att min prövotid nu är över! Inga böter eller blivit stoppad av polisen under dessa två år, woho glad tjej! Nu gäller det bara att ta tag i det amerikanska också, men det får bli när det är jullov och jag är 21.
 

DAGENS UTMANING

Kategori: Santa Barbara

I HAVE THE BEST OF BOTH WORLDS

Kategori: Santa Barbara

THE ELECTION

Kategori: Santa Barbara

Satt och kollade lite på valet i tisdags, fastän jag inte bryr mig särskilt mycket. Alla här i Santa Barbara verkade i alla fall glada att Obama vann. 
Men dessvärre kommer proposition 37 (angående GMO) att fortsätta gälla i Kalifornien vilket påverkar oss i och med att maten vi köper behöver inte vara märkt att den är genmodifierad. Och kalifornska medborgarna vill tydligen ha kvar dödsstraff också...
 

LIFE IS GOOOOOOD

Kategori: Santa Barbara

MIN ÖNSKELISTA

Kategori: Allmänt

Årets önskelista för min födelsedag ser lite annorlunda ut jämfört med tidigare år:
  • Ostbågar
  • Lakritsklubbor
  • Piffi allkrydda
  • Mina joggingbyxor
  • En av mina jackor

I LOVE IT!

Kategori: Santa Barbara

What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over 'cause you're gone
What doesn't kill you makes you stronger, stronger
Just me, myself and I


VARMASTE DAGEN PÅ LÄNGE

Kategori: Santa Barbara

Hade egentligen tänkt att köra en pluggdag idag då jag inte haft någon ork eller tid att studera i helgen. Har inte varit min prioritering liksom. MEN sen såg jag att det skulle bli 27 grader och sol och då går det ju inte att sitta inne och plugga en hel dag. Så det blev stranden istället med Joanna, har inte varit där på kanske över en månad och är ungefär lika vit som om jag skulle vara i Sverige nu. Behövde alltså denna dag för att bättra på "brännan"!
Badade och lekte i vattnet också (Joanna tyckte jag betedde mig som ett barn), fastän det var hur kallt som helst. Men det blev skönt efter att kroppen domnade bort haha!
 
Så här kul hade Joanna medan jag badade:

IT'S ALWAYS A GOOD TIME

Kategori: Santa Barbara

I lördags blev det gymmet (var ju tvungen att försöka bli av med allt från fredag kvällen) och lite plugg. På kvällen var det förfest hemma hos Charlie, Joveth, Fredrik och Arthur innan vi begav oss till De La Vina house på fest. Var en riktigt rolig och lyckad kväll med mycket skratt och även pinsamheter. Helgens roligaste kväll var det i alla fall!
Självklart var Joanna tvungen att förstöra bilden...

RAISE YOUR GLASS

Kategori: Santa Barbara

Oj oj, nu har det varit allt för dålig uppdatering- snarare ingen alls under hela helgen. Har faktiskt inte haft tid med det då jag knappt varit hemma. Har i alla fall varit en rolig helg med mycket fest och umgänge med vänner.
I fredags bjöd Ivan på riktig mexikansk mat då han tycker att våra tacokvällar inte är mexikanska överhuvudtaget. Det var riktigt gott men alldeles för starkt, fick tårar i ögonen till och med! Men sen är ju jag inte uppväxt med stark mat, så det var ju ganska förståeligt. Sen var det vidare på togaparty hemma hos några svenskar i Isla Vista. Eftersom vi kom till festen väldigt tidigt (i och med att man inte får ha musik efter 18:00 under Halloweenhelgerna) så drog vi också därifrån tidigt. Alla var sugna på att ha en myskväll så vi åkte hem till Johanna och kollade på film med massa tjockissaker till såklart. Så blev både fest och myskväll under en och samma kväll, kan det bli bättre?
 
Mästerkocken
Och så här slutade kvällen:

OPRAH WINFREY VAR I MIN SKOLA

Kategori: Santa Barbara

Tydligen var Oprah Winfrey i vår skola idag, och brukar vara det när hon väl är hemma i Santa Barbara. Hon brukar springa runt vår fotbollsplan och träna. Häftigt! 
 

TRÖTTNAR ALDRIG

Kategori: Allmänt

 

1 NOVEMBER

Kategori: Santa Barbara

Senaste dagarna har jag gått i skolan, pluggat, hängt på yoghurtland med vänner och skypat med mormor och morfar plus mamma. Och igår var det riktiga halloweendagen vilket man märkte på alla barn som var utklädda. Kom massa små söta femåringar till oss och frågade "trick or treat". Det är verkligen en så mycket större högtid här än hemma, där märks det knappt av medan här dekorerar många sina hus och går utklädda till skolan.
 

I'LL SPREAD MY WINGS AND I'LL LEARN HOW TO FLY

Kategori: Santa Barbara

GRATTIS ÄLSKADE VÄN PÅ DIN STORA DAG!

Kategori: Allmänt