Maria

Santa Barbara City College

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI FRÅN LOS ANGELES

Kategori: Santa Barbara

Gott nytt år till er alla önskar vi två! Vi har det bra hur som helst här i Los Angeles, varmt och soligt och massa roligt att göra i denna storstad. Hoppas ni får en bra nyårsafton hemma i Sverige!

WE ARE LIVING OUR LIVES

Kategori: Santa Barbara

NU ÄR DET DAGS IGEN

Kategori: Santa Barbara

Har återigen packat resväskan och ska ut på äventyr i Kalifornien! Första stoppet blir LA där vi kommer fira nyår och stanna till 2/1. Sen drar vi vidare i vår hyrbil till San Diego i några dagar. Längtar något galet, vi har så mycket roligt planerat. Ska bli skönt att ha massa saker att göra, med tanke på att det är ganska dött här i SB. See ya!

NEW YORK DAG 4 OCH 5

Kategori: Santa Barbara

På måndagen hade vi en Sex and the City tour inbokad. Var kul att se massor av platser där det är inspelat. Var även på den restaurangen där Big och Carrie hade sin repetitionsmiddag, en av alla deras barer, åt pizza där Carrie och Mirande åt pizza och strosade även runt i ett område där många scener spelats in. Efter det gick vi till Rockefeller Center och gick runt lite överallt i stan.
På tisdagen åkte vi till Ground Zero och till hamnen för att få en skymt av Frihetsgudinnan. Hann inte med något mer den dagen då vi var tvungna att åka till flygplatsen. Var en bra resa och har sett mycket men längtade faktiskt tillbaka hem till Santa Barbara. Trivs bättre här.
Pizzastället
Baren
Rockefeller center och den stora julgranen!
Det nya tornet där World Trade Center stod förut
Världens bästa bilder på Frihetsgudinnan
 

VI KUNDE BARA INTE MOTSTÅ YOGHURTLAND

Kategori: Santa Barbara

Går inte att förstå förrän man provat det. Beroendeframkallande

A WONDERFUL DAY

Kategori: Santa Barbara

Igår var det väldigt varmt och soligt här i Santa Barbara, så jag och Joanna bestämde oss för att hika i bergen i Montecito. Var jobbigt och varmt och ansträngande men vi lyckades! Fick även massa fina bilder med en helt underbar utsikt över hela Santa Barbara. Tog även några bilder när vi var nere på området Montecito vilket är ett riktigt lyxområde. Alla hus har egna portar så att man knappt ser in. Jag och Joanna har äntligen kommit på vad vi vill här i livet: hitta rika män som bor i Montecito. På kvällen blev det bio, "This is 40".

KAN NI NU FÖRSTÅ VARFÖR JAG INTE VILL HEM?

Kategori: Santa Barbara

NEW YORK DAG 3

Kategori: Santa Barbara

På söndagen tog det ett bra tag innan vi klev upp ur sängen, så halva dagen försvann. Men när vi väl åkte iväg åt vi på ett mysigt café och shoppade lite. Sen blev det även en tur till Times Square vilket var jättehäftigt! Precis så som jag föreställde mig USA innan jag flyttade hit, med stora, blinkande skyltar överallt. 
 

GOD JUL ÖNSKAR VI FRÅN ETT 20 GRADIGT SANTA BARBARA

Kategori: Santa Barbara

TODAY'S ADVENTURE

Kategori: Santa Barbara

Idag blev det en tripp till La Cumbre Plaza, en liten mysig utomhusgalleria. Blev lite shopping för oss två, men inte alls mycket. Vi sparar våra pengar till vår roadtrip om några dagar istället. Såg även jultomten!

MIN DUKTIGA VÄNS MUSIKVIDEO

Kategori: Santa Barbara

Älskar Joveths låt, så bara måste dela den. Ni ser även lite av Santa Barbara i videon. LYSSNA!  

NEW YORK DAG 1 OCH 2

Kategori: New York

Dag ett i New York finns det inte så mycket att säga om egentligen. Vi kom till lägenheten och var helt slut då ingen utav oss sov natten innan i och med att vi blev upphämtade runt två på natten. Planen var att vi skulle sova en och en halv timme men vi vaknade inte förrän 4 timmar senare. 
På lördagen däremot var vi och utforskade staden. Vi gick mest runt och spenderade även mycket tid i Central Park. Den enda dagen som vi hade sol och helt okej kallt. Var ju fortfarande kallt (runt +9 grader) i och med att vi bor i Kalifornien där det är betydligt varmare, men överlevde i min skinnjacka. Senare på kvällen blev det utgång i ett område kallat Tribeca, kul att gå ut i en sådan stor stad! 


Här gifter sig Carrie i Sex and the City!

Frälsningsarmén stod med sina ringklockor och sjöng julsånger ÖVERALLT

Donald Trumps byggnad

The Plaza!

Central Park

Väldigt känt ställe, många filmer har spelats in här så som Bride Wars

Dags för utgång i NYC!
Det blåa som lyser är Empire State Building

I'M IN LOVE

Kategori: Santa Barbara

Igår var jag och Joanna ute på upptäcksfärd i Santa Barbara och gick där vi aldrig varit. Det är svårt att förklara hur vackert och underbart det är här, och igår var en sådan dag då vi förälskade oss i SB på nytt. Vi var uppe vid ett område som heter Old Mission, och fick även en visning av en guide inne i missionet. Sen blev det museum (hej turister!) och senare på kvällen blev det lussebullar och pepparkakor. En underbar dag helt enkelt!
(Och jaaaaa, jag har äntligen min dator tillgänglig igen= bättre uppdateringar från min sida)

VI GJORDE RÄTT

Kategori: Santa Barbara

Hallå hallå!
Har fortfarande inte fått ut min dator ur skåpet, väntar på att min landlord ska komma med rätt verktyg och knipsa upp låset. Saknar verkligen min dator, känner mig handikappad utan den! Bilder från New York resan kommer upp så fort jag får tag i den.
För er som inte vet så är mitt hus helt tomt just nu, alla har åkt hem förutom jag. Men jag har fått en ny sambo, Joanna har flyttat in! Hur skönt som helst att alla är borta, huset är mycket fräschare och lugnare. Bra med omväxling ett tag. Vi har även börjat julpynta huset med julduk, blommor och världens billigaste (99 cent) och minsta julgran. Är så mycket mysigare än vad det brukar vara här hemma.
Skypade även med alla kollegor på jobbet, superkul att se och prata med alla igen. Klart man saknar dem, framför allt lunchgänget plus några till!
Idag ska vi på Naturhistoriska riksmuseumet och senare blir det julbak tillsammans med Johanna. Älskar att vara här i Santa Barbara utan att behöva plugga, vi kan göra vad vi vill och upptäcka Santa Barbara som turister! Känner att vi gjorde rätt beslut som valde att stanna här under jullovet, vi har ju så mycket att göra! Sen har jag hört att alla som åkt hem vill redan tillbaka hit.

I'M ALIVE

Kategori: Allmänt

tänkte bara ge ifrån mig ett livstecken. Har ju spenderat de senaste dagarna i New York och har haft det hur bra som helst. Men just nu kan jag inte blogga så mycket då min dator är inlåst i ett skåp och nyckeln är borta. Superkul. Den är åtminstone säker. Återkommer när jag fått ut den. 

HAR KUL HEMMA HOS CHARLIE

Kategori: Allmänt

SÅ HÄR BRA PLUGGADE JAG KVÄLLEN INNAN TVÅ FINALS

Kategori: Santa Barbara

Uttråkade tjejer spelar airhockey. Mycket roligare än att plugga!

FELICIDADES MARY

Kategori: Santa Barbara

Världens gulligaste mexikanare gav mig denna tårta idag. Den är ifrån han som kommer med vår mat varje tisdag som verkligen tycker om mig. Vi skulle fått äta gratis på hans restaurang men på grund av lite svårigheter att förstå varandra då min spanska inte är den bästa och hans engelska inte heller är det så gick vi till fel. Så antar att han ville "make it up". Så söt! Dock kallar han mig alltid Mary, men men...

FÖRRA FREDAGEN

Kategori: Santa Barbara

Hade en väldigt bra fredag, så kände att jag ville skriva om den. Var på förfest i Buena Vista hemma hos Johanna, Michaela och Linny med massa människor innan vi begav oss till skolan. Alla internationella studenter var bjudna på gratis julmiddag med tävlingar karaoke och foto med tomten. Efter det drog vi tillbaka till BV och sedan blev det utgång för mig, Michelle och Linny medan alla andra drog till IV. Så blir det när man är 21! Hade en riktigt rolig utekväll, mötte upp Alex och hennes vänner från Tunisien. Mycket dans och skratt, lyckad kväll!

JAG OCH ALLA STUDENTER HAR NOG VÄRLDENS TRÅKIGASTE LIV FÖR TILLFÄLLET

Kategori: Santa Barbara

Så här spenderades de senaste dagarna: med en pluggkamrat på Starbucks med en frappucino/varm choklad och plugg. Myyyyycket plugg! Imorgon har jag mina två sista finals, snart är det över!

HÄR HAR NI ANLEDNINGEN TILL MIN DÅLIGA UPPDATERING

Kategori: Santa Barbara

HAR PRECIS INVIGT MIN FÖRLÅT-FÖR-ATT-JAG-ÅT-UPP-DIN-MJÖLKCHOLKLAD-MED-DAIM-MUGG FRÅN JOANNA

Kategori: Allmänt

HÖRDE ATT DET ÄR SNÖKAOS HEMMA I SVERIGE

Kategori: Allmänt

INTE MYCKET KVAR NU

Kategori: Santa Barbara

Nu är det inte mycket kvar i skolan. Ska bara läsa igenom mitt research paper sen har jag "bara" tre finals att plugga till. Helt sjukt vad tiden gått fort, har redan varit borta drygt fyra månader från Sverige! Längtar så mycket till jullovet, Joanna har förmodligen fixat ännu en rolig sak vi ska göra i december eller januari. Dessa sex veckor kommer vara helt galna!
  • Research paper (8-10 sidor)
  • Final i Human Resource Management
  • Final i Social Psykologi
  • Final i Sociologi
  • Quiz
  • Muntlig presentation
  • Final draft av uppsats 4
  • Uppsats nummer 5
  • Lämna in portfolion

YOU MAKE ME SMILE. YOU MAKE ME LAUGH. YOU MAKE ME HAPPY

Kategori: Santa Barbara

MIN FÖDELSEDAGSHELG

Kategori: Santa Barbara

Har haft en underbar helg med massa firande. I torsdags var det födelsedagsmiddag med mina vänner innan det blev utgång till en klubb som heter Tonic. Var en rolig kväll och mötte massa nya människor (som inte var svenskar!). Är en väldigt stor skillnad på att gå ut här och hemma, folk är mycket öppnare och vill ta kontakt. 
I fredags blev det julparad på State Street, det var verkligen amerikanskt! Senare samma kväll blev det biomys.
I lördags var det dags för utgång igen, även det en rolig kväll då fler vänner följde med ut. Har verkligen haft en toppenhelg och är hur nöjd som helst. Nu är det bara två veckor kvar i skolan, vilket betyder hårt jobb med allt som ska fixas. Men jag kommer klara det.
 
Har knappt några bilder ifrån helgen

THE ANNUAL CHRISTMAS PARADE IN SB

Kategori: Santa Barbara

JULKÄNSLA I SANTA BARBARA

Kategori: Santa Barbara