Maria

Santa Barbara City College

MIXED FEELINGS

Kategori: Santa Barbara

Inte långt kvar tills det är dags att åka hem. Har väldigt blandade känslor över att åter igen vara i Sverige. Har utan tvekan haft det bästa året i mitt liv där jag träffat underbara vänner, skaffat pojkvän, festat, pluggat, rest och levt collegelivet. Kommer sakna allt och alla så himla mycket! Men samtidigt ska det bli skönt att komma hem, leva i ett rent hus, träffa vänner och svensk sommar.

TURTLES

Kategori: Santa Barbara

Världens mysigaste dag i parken med världens mysigaste kille. Upptäckte även att det var massa sköldpaddor i dammen!

BEACH DAY

Kategori: Santa Barbara

<3

Kategori: Santa Barbara

MER BILDER

Kategori: Santa Barbara

WHAT HAPPENS IN VEGAS STAYS IN VEGAS

Kategori: Santa Barbara

Hemma igen efter en helg ute i öknen. Hade väldigt kul med brudarna, blev både shopping, gå runt och titta på alla coola hotell, poolhäng och party såklart! Roadtripen däremot var nog det värsta jag varit med om: 10 timmar i bilen! Allt möjligt hände så som kö i flera timmar och bilolycka. Ska i vanliga fall ta cirka sex timmar. Men nu kan jag iaf bocka av Vegas från min bucketlist också.

IV

Kategori: Santa Barbara

LAS VEGAS

Kategori: Santa Barbara

I torsdags blev det Sandbar och Tonic tillsammans med bf och vänner. Igår var det massa saker som skulle fixas inför hemresan, har bland annat köpt en TILL resväska. Igår kväll var det "end of the year party" i iv. Och om 30 min ska jag möta upp Johanna och Malin för att dra till LAS VEGAS!

FINALS ARE OVER!

Kategori: Santa Barbara

Sista provet var det svåraste jag gjort under min tid här, har inte för höga förhoppningar om denna final. Men men, skolan är över! Skönt men ändå sorgligt, det betyder att även det bästa året i mitt liv är på väg mot sitt slut.
Efter min final blev det bbq i skolan för alla internationella studenter och nu blir det utgång och fira sommarlovet!
Jag gjorde det: ett år på college i USA!

PROVPACKADE IGÅR

Kategori: Santa Barbara

Gick inte så bra... Massa kläder fick inte plats, väskan väger garanterat mer än 23 kg och mina 11 par skor är inte nerpackade. Hjälp någon?

DISNEYLAND

Kategori: Santa Barbara

ALMOST THERE!

Kategori: Santa Barbara

Har gjort min andra final idag: presentation i engelskan. Gick mycket bättre än vad jag trodde och var inte alls nervös! Så nu har jag bara en kvar, den största och svåraste. Men känns skönt att kunna fokusera på ett prov och inte flera. Är ledig hela dagen imorgon så blir nog en del plugg.

DISNEYLAND

Kategori: Santa Barbara

ONE DOWN, TWO TO GO

Kategori: Santa Barbara

Har haft min final i sociologi idag, så nu är det endast två kvar! Vilken tur jag har att min dator slutade fungera nu också, så jag inte kan göra min engelska presentation. Älska tajmingen! Förhoppningsvis fungerar den efter att jag tagit ur batteriet, dags att testa- annars är jag ganska körd...

LET'S DO THIS

Kategori: Santa Barbara

HEJA SVERIGE!!!

Kategori: Santa Barbara

FINALS WEEK COMING UP

Kategori: Santa Barbara

Denna helg har kanske inte varit världens bästa, förutom i fredags då. I torsdags var jag ute med brudarna en stund men drog hem tidigt i och med att jag åkte till Disneyland dagen efter. I lördags blev det plugg hela dagen och var även i skolan och såg Antwons pjäs. Planen idag är plugg från nu tom ikväll, det är ju finals week nästa vecka. Så imorgon är det sociologi, tisdag presentation i engelskan och torsdag businessprov. Sen är det över!

CHILLIN' WITH TIGGER

Kategori: Santa Barbara

Hade världens roligaste dag på Disneyland i Anaheim i fredags. Mer bilder kommer.

I AM LIVING MY AMERICAN DREAM

Kategori: Santa Barbara

SUN(NY)DAY

Kategori: Santa Barbara

Blev stranden tillsammans Malin och Johanna. Vi hann även med en frozen yoghurt innan det var dags att plugga.

LÖRDAG KVÄLL

Kategori: Santa Barbara

I lördags var det födelsedagsfest hemma hos Malin, Johanna och Mikaela.

EN SÅN DÄR DAG...

Kategori: Santa Barbara

... Då jag vill stanna i Santa Barbara för evigt. Allt har bara rullat på så himla bra idag. Ingen måndagsångest, är klar med mina timmar i gymmet, lunchade med Charlie, solade, pluggade jättebra och det gick så bra, hängt med Joanna och Charlie. En riktigt bra måndag helt enkelt!

LÖRDAG

Kategori: Santa Barbara

I lördags så tog Antwon med mig och min bf till Montecito för brunch på något känt ställe. Åt blåbärspannkakor, mycket gott! Sen tog han med oss på en sväng i det vackra området och vi ner åkte till stranden. Där visade han oss vart uppfinnaren till Beanie babies bodde, ett stort rosa, inhägnat hus.
Senare blev det mys i Mesa park med Charlie, Malin, Joanna och Johanna.

TJATJA

Kategori: Santa Barbara

Har inte haft tid eller ork att uppdatera bloggen, har varit en busy helg! I fredags drog jag, Charlie och Joanna till stranden och solade. På kvällen drog vi till IV till Antwons födelsedagsfest, men den stängdes ner precis när vi kom. Så vi gick till en annan fest på DP istället. Kvällen slutade på Freebirds, ett ställe med Mexikansk mat.

LAST NIGHT

Kategori: Santa Barbara

Igår var vi ute och firade att Malin fyllt 21. Vi började hemma hos mig med musik och alkohol innan vi drog till EOS. Rolig kväll med underbara vänner!

PARTY TONIGHT

Kategori: Santa Barbara

EN VÄN SOM DIG

Kategori: Santa Barbara

Denna människa betyder så mycket för mig. Jag är så glad att jag träffade henne. Hon har alltid varit där för mig när jag behövt henne som mest, typ en dag som denna. Aldrig någon tvekan att hon ställer upp och finns där. Har hittat en vän för livet. En vän som upplevt och levt det här bästa året i våra liv tillsammans med mig. Idag betydde mer för mig än vad du tror. Så mycket kärlek till dig människa!

DET ÄR HÄR JAG BEFINNER MIG FYRA DAGAR I VECKAN. JAG KLAGAR INTE

Kategori: Santa Barbara

MONDAY AND TUESDAY

Kategori: Santa Barbara

Igår var som vilken måndag som helst: badminton, gym, sociologi och plugg. Idag firade vi Malin på Something Fishy, äntligen är hon 21!

HELLO MY NEW DARLINGS

Kategori: Santa Barbara

I'M PROCRASTINATING

Kategori: Santa Barbara

Har faktiskt blivit en del plugg, och en och en annan film samtidigt. Nu sitter jag och försöker skriva klart min business grej, men går inte så bra. Allt annat är mycket roligare, till och med att städa!

THOSE MOMENTS

Kategori: Santa Barbara

JUST THE WAY YOU ARE

Kategori: Santa Barbara

Redan söndag och skola om mindre än 24 timmar. Igår gick jag och Joanna till gymmet, körde både utomhus och inomhus. Var helt död i benen efter det passet. Sen blev det lite plugg och annat roligt. Idag är planen att plugga hela dagen, men vi får se hur det går med det.

KÄNDIS!

Kategori: Santa Barbara

Träffade ju Malin Åkerman när vi var i Hollywood i julas, har bara glömt lägga upp bilden. Men här kommer den, fem månader senare.

IT'S FRIDAY

Kategori: Santa Barbara

Har spenderar största delen av min dag i skolan. Först blev det businessplugg med Daniel och Charlie, sen var det den här extra credit grejen. Lyssnade på 11 personer som kommit upp med en ny företagsidé. Väldigt intressant men nu blir det att skriva en uppsats om det.

STUDY STUDY

Kategori: Santa Barbara

Äntligen helg! Har varit mycket plugg och mer kommer det bli. Måste till skolan imorgon också och plugga inför min finals i business. Ska även gå på en extra credit grej, behövs verkligen.
Efter att ha väntat på Joanna i två timmar drog vi till Yogurtland. Mysigt och supermegagott!

WHAT DO I WANT?

Kategori: Santa Barbara

Ännu en dag i skolan har gått. Och bara en dag kvar på denna skolvecka. Förstår inte vart tiden tar vägen, det skrämmer mig faktiskt hur fort tiden går. Nu är det redan första maj och nedräkningen for att åka hem har börjat. Väldigt blandade känslor. Men mest ledsna. Vill verkligen hem och träffa alla nära och kära som jag inte sett på nästan ett år. Tänker mycket mer på Sverige nu än jag vad gjort sammanlagt under hela året. Olika scenarion: vilka som kommer till flygplatsen, vara ensam i mitt stora rum, gå tillbaka till jobbet, hur sommaren kommer bli etc.
Men samtidigt har jag så himla roligt här och lever livet. Har aldrig haft det så här bra i hela mitt liv. Går inte ens att beskriva med ord hur mycket den här resan har betytt för mig. Hur mycket jag har utvecklats och förändrats som människa, till det bättre. Hur bra jag mår. Hur mycket nya människor jag har träffat som har gjort denna tid oförglömlig. Hur jag vet att jag har träffat vänner för livet, som har ställt upp i vått och torrt. Hur kul det har varit att gå på college och bo i en riktig amerikansk studentstad och få uppleva det man sett på tv. Vet inte hur jag kommer reagera att vara hemma igen: om jag kommer tycka det är skönt eller om jag kommer bli deprimerad. Som tur var har jag världens underbaraste vänner där hemma som vet hur de ska göra mig glad. MEN det är ju faktiskt ett tag kvar tills jag kommer hem, och jag har några mer saker jag vill bocka av på min lista först. Håller tummarna på att de blir av också!
 
Kommer sakna mitt liv här borta så mycket, ni anar verkligen inte. 
 

5 MONTHS

Kategori: Santa Barbara

Sitter i skolan och pluggar. Har stannat hela tre timmar efter min sociologilektion och bara pluggat. Kanner mig valdigt duktig faktiskt! Har namligen bestamt mig for att denna vecka ar min pluggvecka da jag gor sant som ska vara inne sista lektionen i mina olika amnen. Vill inte vara ute i sista sekunden, kommer ha massa finals att tanka pa da istallet. Sa skont att fa det overstokat. Har lyckats gora klart min uppgift i badminton och ar pa god vag aven i sociologin. Ska forsoka gora klart det innan veckan ar slut, men vi far se hur det gar med det. Efter denna vecka ar det bara tva veckor kvar i skolan+ veckan efter ar det finals, sen ar det slut! 
Nu ska jag springa till bussen, hem och gora engelskalaxan! 

HOW DO YOU EXPLAIN "VALBORG" FOR AN AMERICAN?

Kategori: Santa Barbara

Valborg idag då. Som vilken dag som helst här. Alla amerikanare är fullt omedvetna om vad det innebär med Valborg. Har försökt förklara för min bf vad det är men låter ju bara så himla dumt. "Vi firar våren med en stor brasa". Han tycker att vi svenskar älskar traditioner och högtider. Har även berättat om namnsdagar, han fattar nada. Vi firade iaf Valborg med plugg i skolan och sen tacos hos Malin och Johanna med brudarna.