Maria

Santa Barbara City College

FÖRSTA SKOLDAGEN

Kategori: Allmänt

Igår var första riktiga dagen i skolan. Hade bara lite introduktion och gick igenom "syllabus". Alla lärare har en sådan som man får första lektionen där det står vad man ska ha med sig, hur man beter sig och så vidare. Fick läxa redan första dagen... 
Har haft tre lektioner nu på två dagar och alla lärare verkar jättebra, framför allt min lärare i Human Resource Management, hon verkar hur rolig som helst!
 
På kvällen vandrade jag, Jen, Linda och Maria i bergen i Montecito, bara för att komma iväg lite ifrån vårt vardagliga liv i Santa Barbara. Kul att göra något annat. Dessutom var vi duktiga och sprang när vi var klara, första löprundan sen jag kom hit!
Bilder från vandringen kommer imorgon.
 
Första dagen
 

JUST NU

Kategori: Allmänt



 

helgen

Kategori: Allmänt

Så skönt att jag inte har någon lektion på fredagar vilket betyder extra långa helger varje vecka!
I fredags var jag med två svenska tjejer, Johanna och Michelle och såg på bio för första gången i USA. Vi såg "The odd life of Timothy Green", vet inte om den har haft premiär i Sverige eller inte. Var faktiskt inget speciellt med den biosalongen vi var i, såg ut som en vanlig svensk. Men nu har vi testat på det i alla fall. Mötte sedan upp killarna från Castillo House och hängde med dem.
 
På lördagen var jag på stranden med Maria och Jen för att möta amerikanaren jag träffade förra lördagen helt random på gatan. Satt bara och pratade och de "skimmade" (=skimboarding). På kvällen var vi på fest i Isla Vista, Santa Barbaras partyområde. Ska tydligen vara helt galet där när UCSB börjar skolan, man går bara in och crashar någon fest. Var i alla fall jätteroligt men polisen kommer alltid runt 00:00 och förstör festerna, inget undantag denna gång. Drog då hem till de gamla vanliga killarna med Jen och Faith och var där resten av kvällen/natten.
 
Idag var vi på stranden i några timmar och jobbade på brännan. Nu är det snart dags att sova fastän klockan bara är 20:30, vi är så trötta efter gårdagen och imorgon börjar skolan på riktigt. Nervös!
 
Maria och Jen i lördags 
 
I taxin påväg från Isla Vista (IV) till Castillo House
 

grattis älskade vän!

Kategori: Allmänt

Idag fyller en av mina närmsta vänner 20 år. Hoppas du hade en bra födelsedag och att de firade dig ordentligt där hemma. Saknar dig!
 
GRATTIS PÅ DIN STORA DAG!
 

cupcakes

Kategori: Allmänt

Var i en affär idag som bara säljer cupcakes. Köpte ingen, utan tog en frozen yoghurt istället. Mycket godare!
 

just chillin'

Kategori: Allmänt

Imorse kom den sjätte och sista tjejen på besök, Pema från Tyskland. Tror hon kommer att flytta in imorgon. Vädret är inte det bästa just nu, kallt för att vara här i Santa Barbara och solen kommer och går, så jag, Jen och Maria har en mysdag hemma i huset och ser på tv. Skönt att inte göra någonting ibland!

helg!

Kategori: Allmänt

Sista dagen på Orientation week. Fortsatte att prata om kulturer och bla bla... Fick göra ett litet test och sen fick vi sluta en timme tidigare och gick på en liten shoppingrunda med Jen på State Street. Sen flyttade ytterligare en person in i huset, en amerikanare som heter Faith. Så nu är vi fem personer, väldigt stor skillnad jämfört med min och Lindas första vecka ensamma! Men det är roligt med folk i huset, dock blir det smutsigt fortare. 
 
På kvällen var vi bjudna till ett annat studenthus på fest för att träffa alla andra studenthus. Var jättekul, de har ett perfekt partyhus med världens största backyard!

det kostar...

Kategori: Allmänt

Skolan idag var jättetråkig, vi pratade bara om skillnaderna mellan olika kulturer. Men vi fick i alla fall ingen läxa! Har nu betalat alla mina kurser plus min kurslitteratur och det är så sjukt dyrt. Framför allt mina kurser, de kostar ungefär lika mycket som en månadslön. Så nu ska jag verkligen försöka att inte köpa småsaker ute så som frozen yoghurt, glass med mera. Känner mig ruinerad!
 
Ytterligare en tjej har flyttat in, Maria från Island. Kul med lite liv i huset, jag och Linda var ju själva i en vecka. Extra roligt att det är så många blandade nationaliteter, och är så glad att ingen är svensk för då måste man prata engelska hela tiden!
 
Snart ska jag och Charlie ute och röra på fläsket med en promenad, har inte blivit så mycket löpning direkt.

Love is not who you can see yourself with, it's who you can't see yourself without

Kategori: Allmänt

gårdagen

Kategori: Allmänt

Det jag skulle göra igår blev inte av, blir någon annan gång istället. Var i skolan och gick sedan till stranden med Hanna och Veronica, därefter mötte jag och Joanna, Malin och en annan tjej. Låg och solade i gräset och gick på Santa Barbaras foodmarket som är varje tisdag. Allt är så fräscht och gott där! 
Var hemma hela kvällen med Linda och Jennifer (amerikanska roomien) och tittade på vänner och bara tog det lugnt. Gjorde även min läxa.
 

-

Kategori: Allmänt

Har precis gjort klart min första läxa från skolan. Skulle skriva om mina mål med min vistelse på SBCC, vilka utmaningar och problem jag kommer möta och vad det finns för hjälp att få om de uppstår. Inte det roligaste jag gjort men är ändå ganska nöjd med resultatet. Denna 0,5 unitkurs är ändå bara pass/no pass.
Nu är det sovdags för imorgon är det skola och efter det ska jag testa på något jag aldrig gjort förut. Berättar mer imorgon!

SBCC

Kategori: Allmänt

http://www.youtube.com/santabarbaracc

dagen i bilder

Kategori: Allmänt

Igår flyttade första amerikanaren in i vårt hus, ska bli VÄLDIGT intressant att bo med tjejer från USA.
Har inga planer för kvällen, är hur trött som helst och har skola imorgon bitti.
Linda, min holländska roomie
 

bästa kvällen hittills

Kategori: Allmänt

Kvällen igår började med att jag följde med Linda och hennes holländska kompisar till State Street i hopp om att finna en klubb för minderåriga men eftersom det var lördagkväll var åldersgränsen 21 år överallt. Tydligen var det för 18-21 åringar fram till klockan 20:00... Känns som om jag är 17 år och 9 månader på nytt och bara lääängtar tills man ska fylla 18! 
Drog istället på min första collegefest med Joanna och Malin. Var nästan enbart amerikanska fotbollsspelare där som var hur trevliga som helst. Hade jätteroligt, men runt kl. 00:00 kom polisen med sina ficklampor och förstörde festen då i princip alla som var där var minderåriga. Det var precis som i en collegefilm!
 
Senare på kvällen mötte jag och Joanna några amerikanare i en korsning och stod där i kanske 30 minuter och pratade om allt mellan himmel jord. Älskar hur öppna, sociala och utåtriktade amerikanare är, verkligen inte svårt att få kontakt med dem! Det är så spontant här. Fick hans nummer, så vi ska med all säkerhet träffa dem igen.
 
Tog tyvärr inga bilder igår kväll.
 

let's go to the beach beach

Kategori: Allmänt

haj!

Kategori: Allmänt

Tydligen har någon (förmodligen) sett en haj vid stranden i Santa Barbara. Känns ju bra med tanke på att jag ska dit idag. Vad jag hört har de även satt upp en skylt om detta, att man badar på egen risk. Lovar att berätta om jag överlever dagen!
 

jaaa

Kategori: Allmänt

Yes, har chans att komma in på socialpsykologi också! Står i alla fall på väntelistan, men tydligen är det ganska stor chans att man kommer med då. Hope so...
 

update

Kategori: Allmänt

Den svenska tjejen jag träffade i torsdags var jättetrevlig! Vi gick runt på State Street, tog en fika och bestämde att vi ska ses idag på stranden tillsammans med massa andra. 
Precis innan jag skulle gå ut för att möta henne ringde Dave (ägaren av mitt hus) och frågade om jag ville följa med till ett äldreboende och volontärarbeta. Eftersom inte skolan kommit igång än och jag vill träffa nytt folk så tyckte jag det var en bra idé. Så hela dagen igår spenderade jag på ett ålderdomshem, inget jag hade räknat med att göra direkt! Gjorde egentligen inte så mycket, men det var fyra andra killar där från ett annat studenthus så lärde känna dem. Det hela slutade med att jag blev inbjuden till deras hus på kvällen och hade jättekul. Vi drog senare vidare till en fest en bit bort.
 
Lyckad dag!
Jättesöt gubbe!
 

today

Kategori: Allmänt

Nu har vi till slut lyckats packa upp alla våra kläder och det är ordning och reda i vårt rum. Var dessutom iväg och tittade på cykeln men det blev inget, ska fortsätta leta. 
Snart ska vi förbereda middagen och senare ikväll har jag bestämt träff med en svensk tjej Downtown.
 
 

what's floorball?

Kategori: Allmänt

Märks att ingen i USA har hört talas om innebandy. Sen när är detta baseballbollar i plast och inte innebandybollar??
 

vår favoritaffär

Kategori: Allmänt

Har nyss varit och handlat mat och annat behövligt så som balsam med mera i bästa affären. Allting kostar 99 cent (=ca 7 kr)! Detta plus lite mat kostade ungefär 100 kr. Nackdelen är att det är långt att gå när man shoppat tunga saker.
 
 

to do

Kategori: Allmänt

Idag SKA vara en produktiv dag. Vi ska:
*packa upp
*gå till skolan och fixa studentkort
*möta upp en kille för att köpa hans cykel (vi har skjutit upp det så länge nu)
 

SBCC måste ha en av de vackraste campusen i världen

Kategori: Allmänt

För första gången i mitt liv ser jag fram emot att skolan börjar.
 
 

Dagens mat

Kategori: Allmänt

Lunch från skolan
 
Frozen yoghurt, välj vilka smaker/toppings du vill ha!
 
 

onsdag

Kategori: Allmänt

Idag var det bara massa info i skolan för oss internationella studenter, märkte att det var mycket mycket svenskar där. Har ändrat typ alla mina kurser, vill ju läsa sociologi men det är fullt. Alla amerikanare får välja i maj medan vi får välja nu vilket gör det mycket svårare för oss. Så har fått ta några kurser jag inte vill läsa så som interpersonal communication och något med international business men det var inriktning human resources så kan bli kul! Men ska kanske crasha någon sociologikurs om jag inte kommer med på väntelistan, orkar inte förklara deras kurssystem.
Nu ska vi iväg på någon gratiskonsert med Joanna och Malin på Beach Street.
 
 
 

Var är solen?

Kategori: Allmänt

Idag ska vi på orientation i skolan, tror vi kommer få någon rundvisning och information om allt möjligt, vi får se.
Efter skolan ska jag träffa Joanna och gå till stranden, men för första gången ser jag ingen sol! Får väl hitta på något annat.

Nu är det dags för frukost, nutellamackor som vanligt!

godnatt

Kategori: Allmänt

Känns så konstigt att alla ni i Sverige har just påbörjat er dag, ätit frukost och är på väg till jobbet medan jag själv sitter på andra sidan jordklotet i pyjamas och ska sova.

redan en tjockis

Kategori: Allmänt

Idag har vi gjort engelska- och mattestet för att se vilken nivå man ligger på, var ungefär som nationella proven man gör hemma i Sverige. Efter det hängde jag med massa holländska personer och vi gick hela state street och kollade i affärer. Finns en jättemysig utegalleria där, Paseo Nuevo tror jag den heter. 
 
Mellan tisdag till lördag har jag ätit på Mcdonald's, Subway och på en pizzeria samt köpt chips+ kakor. Men det är okej när man är i USA haha! Vi hittade en pizzeria tio minuter ifrån oss där en slice pizza kostar 3 dollar (=20 kr ungefär), och de är inte små heller. Chansar på att vi kommer bli stammisar där.
 
Outdoor mall (inte bästa bilden men men)

lycklig tjej!

Kategori: Allmänt

Alla som känner mig vet vad min stora passion i livet är, nämligen salt och vinägerchips!

Morgondagens mål...

Kategori: Allmänt

... är att packa upp. finns så mycket roligare saker att göra än att ta tag i detta!

dagens mål...

Kategori: Allmänt

...är att packa upp.
 
 
 
 
 

breakfast in the sun

Kategori: Allmänt

Amerikanare

Kategori: Allmänt

Den största skillnaden som jag har märkt hittills när det gäller amerikanare är att de är så mycket trevligare än svenskar! De vill verkligen hjälpa till när man frågar om vägen etc. Idag försökte vi hitta till busshållplatsen som skulle ta oss till skolan och en tjej följde med oss hela vägen, det skulle aldrig hända i Sverige. Det är en helt annan stämning här och man hälsar på folk man inte känner.

Har även märkt hur stolta amerikanare är att de är ifrån USA. De älskar deras flagga och den finns ööööööverallt.

till mamma

Kategori: Allmänt

Du är bäst, tack för allt stöd. Jag älskar dig

första dagen i skolan

Kategori: Allmänt

Jag och Linda vaknade ungefär runt åtta imorse och åt en mysig frukost på framsidan med mackor och nutella, så gott! Efter det gick vi till skolan för att registrera oss, så att de vet att vi har kommit. Det tog ungefär en halvtimme varav 25 min av den tiden bestod av att stå i kö. Så nu är jag officiellt student på Santa Barbara City College (SBCC)! 
Sen gick och åt lunch och därefter tillbringade vi några timmar på stranden. Har ÄNTLIGEN fixat amerikanskt nummer också, så att man kan smsa/ringa folk här utan att det kostar något.
 
Nu är det läggdags efter att jag och Linda har agerat mäklare hela kvällen- har varit två svenska tjejer här i vårt hus och kollat i och med att det nu kommer finnas en ledig plats då en flyttar ut pga massa orsaker. 
 
Bilder från skolområdet
Dagens lunch

Här bor jag

Kategori: Allmänt

Wave Week

Kategori: Allmänt

Idag börjar Wave week för oss internationella studenter. Man ska registrera sig på skolan, göra matte- och engelskatest och lära sig hur det fungerar här. Idag är det bara registrering som tar en kvart sen är vi lediga och då ska vi till stranden! Ska kanske möta upp en svensk tjej vid skolan också. Lär i och för sig träffa massor av svenskar där idag med tanke på hur många som ska plugga på SBCC. 
 

it's getting better...

Kategori: Allmänt

Hello!
Har varit väldigt tuffa dygn sen jag kommit hit, har inte fått en så bra start. Men nu känns det som att det börjar ordna upp sig. En nya roomie kom igår, Linda från Nederländerna som verkar hur trevlig som helst! Har hängt med henne och en annan nederländska idag, vi har varit på upptäcktsfärd Downtown. Santa Barbara är verkligen vackert! Vi gick även till skolan så att vi hittar dit imorgon då Wave Week börjar.
 
 

bilder kommer

Kategori: Allmänt

Vet att det är dåligt med bilder men har knappt tagit några än. Funderar på att köpa en ny mobil med bra kamera, mycket lättare än att släpa runt på en riktig kamera, vi får se hur jag gör imorgon. Ska nog försöka fixa amerikanskt nummer och då kanske det blir en mobil också! Designen ska också göras om, när jag orkar...

värsta resan i mitt liv

Kategori: Allmänt

Är ÄNTLIGEN framme i Santa Barbara! Har varit med om den tuffaste resan i mitt liv. Allt ifrån förseningar, nödlandning, missat flyg+ buss, värsta turbulensen jag upplevt (tänkte på riktigt att jag skulle dö!) till att sitta på Newarks flygplats och inte veta om jag skulle komma till LA överhuvudtaget den kvällen. KAOS! 
Det värsta är iaf över och nu är det läggdags. Har inte blivit mycket sömn senaste tiden.
 
 

hejdå Sverige!

Kategori: Allmänt

Imorgon kl.09:05 går flyget ifrån Arlanda, inte långt kvar nu! Idag har jag fixat med det allra sista gällande packningen, ätit god middag med familjen och träffat vänner för att säga hejdå. Kommer sakna er alla så mycket!

första inlägget

Kategori: Allmänt

Hej!
Här kommer du kunna följa mitt äventyr i USA. Under ett år kommer jag vara bofast i Santa Barbara i Kalifornien för att plugga sociolgi på Santa Barbara City College. Vad jag vet hittills är att jag ska bo med fem andra tjejer i ett hus inte alltför långt ifrån skolan.
 
Enjoy!