Maria

Santa Barbara City College

LAST NIGHT

Kategori: Allmänt

Hade en riktigt rolig kväll i IV igår. En riktig svennebananfest men jag älskar det!

BILDER FRÅN IGÅR

Kategori: Allmänt

FRIDAY

Kategori: Allmänt

Blev beachvolleyboll igår läääängst bort på stranden, en lång promenad blev det. Där satt vi och kollade på när våra vänner var med i turneringen, men vet inte om det blev så mkt att vi tittade för passade på att sola istället. Har inte varit på stranden på kanske två veckor och den lilla färgen man har håller på att försvinna. Har ju faktiskt blivit kallare här, vindarna är kyligare än förr och har till och med haft långbyxor till skolan. Men hela helgen ska de vara runt 26 grader och sol, så det blir att sola! 
På kvällen var jag, Johanna, Joanna och Malin i Castillo House och myste. Vi såg "Dumma mej", älskar filmen!
Dumma mej Poster

DET HÄR GJORDE MIN DAG

Kategori: Allmänt

Kort från mormor och morfar och ett paket med massa svenskt godis från mamma och pappa!

IT MAKES ME HAPPY

Kategori: Allmänt

LA DEL 2

Kategori: Resor

VILL INTE BLI SJUK!

Kategori: Allmänt

Åååh, känner att jag håller på att bli sjuk. Verkligen inte bra! Men är inte förvånad, en av mina roomies är sjuk och hon hostar rakt ut. Satt även bredvid henne i skolan så... Vi får se imorgon om det slår ut eller om det bara är en lätt förkylning. Hoppas på det sistnämnda! 
Så ikväll blir det lugnt, lite "Ensam mamma söker" plus chips och att gå till sängs tidigt. Har ju tänkt att gå på en turnering i beachvolleyboll imorgon med Joanna.
 

LAST NIGHT IN SCHOOL

Kategori: Allmänt

I MISS YOU AND I WANT YOU HERE

Kategori: Allmänt

YEEEEES!

Kategori: Allmänt

Jaaaa, fick A på provet jag hade i måndags! GLAD TJEJ!!!!!

LA DEL 1

Kategori: Resor

Så jag var alltså i LA över dagen i söndags med Joanna för att träffa vår gemensamma vän Helena och hennes kompis. Vi möttes i Hollywood och begav oss sen upp i bergen för att komma till Hollywoodskylten. Den var mycket närmre än vad som syns på bilderna, jag lovar! Var väldigt häftigt att se den in real life, med tanke på att man endast sett den i massa filmer. Sedan åkte vi till Beverly Hills för att kolla in var alla kändisar bor, men inte helt förvånande så träffade vi inte på några. Vi tog även en sväng på Rodeo Drive där alla lyxmärken har sina affärer, tydligen en väldigt känd gata. Och så avslutade vi dagen med att gå på Walk of Fame och gå dit många kändisar har gjort sina fotavtryck och handavtryck. En lång men rolig dag, och det var kul att träffa Lena igen, det kändes precis som vanligt! 
 

FÖRSTA MIDTERM AVKLARAD

Kategori: Allmänt

Åååh är så glad att min midterm är över. Jag har verkligen kämpat och pluggat så hårt för detta test! Var nervös imorse då detta var mitt första riktiga stora prov, men jag visste iaf på ett ungefär hur det skulle gå till i och med att jag har haft ett quiz tidigare. Men istället för 15 frågor som sist var det nu 65 plus en uppsats. Har en känsla av att det gick väldigt bra, min mage säger det iaf!
 
Efter provet tyckte jag att jag gjorde mig förtjänt av en liten pluggpaus, så drog till Charlie och Fredrik och åt kaviarmacka och svenskt saltlakrits. Ni förstår inte vilka cravings jag har haft på en macka med kaviar och ägg, mm! Charlie var snäll att dela med sig av sin Kalles Kaviar han fått av en familjevän. Så går det när man varit duktig på ett prov, då blire kaviar som belöning!
 
På väg till Charlie och Fredriks hus

DON'T TRUST WORDS ANYMORE

Kategori: Allmänt

Det här ska inte få förstöra för mig, jag kommer klara mig galant

SATURDAY

Kategori: Allmänt

Lördagkväll blev en riktigt lyckad kväll i IV, var sååå kul att få dansa med alla mina vänner härifrån. En kväll som den får mig verkligen att älska mitt USA liv hur mycket som helst, LYCKA! Så skönt att ha en riktigt rolig kväll, då tankarna inte far iväg på annat håll utan jag levde i nuet. Dock var det väldigt jobbigt att komma upp på söndagmorgon då jag knappt sov någonting den natten. Blev alldeles för sent. Bilder från LA kommer, promise!
 
 

LA IMORGON!

Kategori: Allmänt

Imorgon drar jag och Joanna till LA över dagen för att träffa Lena. Är så excited, har inte träffat henne på hur länge som helst då hon varit au-pair i San Fransisco under snart ett år. Ser verkligen fram emot det!
 
LA med denna brud imorgon!

MIN ROLIGA DAG

Kategori: Allmänt

Har pluggat heeeela dagen och är fortfarande inte klar. Världens tråkigaste dag! Men men, inte så mycket att göra åt då detta är min sista chans att plugga inför provet. 
Igår kväll blev det bio med tio andra, och ikväll blir det IV. Kommer vara sååå död imorgon då jag ska sitta på en buss imorgon 07;20. Men väldigt många som jag känner ska ut ikväll, så då vill jag ju inte sitta hemma! Kan sova sen på bussen också.
 
Så nu ska jag fortsätta plugga, sen göra mig i ordning och dra till IV. Imorgon kommer jag inte blogga då jag kommer vara borta hela dagen. Ciao!
 

VÄDRET

Kategori: Allmänt

Ni har ju typ lika bra väder i Sverige som vi har i Kalifornien. Var inte avundsjuka, börjar bli kallt här med bara 25 grader ;)
 
 

FROM HUNDRED TO ZERO WITHIN A MONTH

Kategori: Allmänt

Hello!
Här är det som vanligt, går i skolan om dagarna och pluggar på kvällarna. Kul va? Har liksom inte så mycket att skriva då. Men nu är ännu en skolvecka avklarad och innan jag tar helg på riktigt blir det mer plugg. Det tar aldrig slut, nya läxor hela tiden plus plugg till midterms!
Den här helgen är första helgen sen jag kom hit som jag ska ta det lugnt, ska FÖRMODLIGEN inte ut något men man ska aldrig säga aldrig. Hade en liten minitrip planerad men vet inte om den blir av, berättar senare vart vi ska/hade tänkt åka.
 
Så back to my studies, sen ikväll ska jag tröstäta massa glass och annat gott framför en bra film. 
Tack för att du förstört min dag/kväll/helg...

MY SCHEDULE

Kategori: Allmänt

Jag tror jag glömt bort för er att berätta hur mitt schema ser ut om dagarna. Så om ni någon gång tänker på mig och undrar "Vad gör Maria just nu?" så vet ni iaf om jag har lektion eller inte! Ska även berätta vad jag tycker om mina ämnen men det får blir en annan dag.
 
Måndag
09:35-10:55- Introduktion till sociologi
 
Tisdag
11:10-12:30- International Business Human Resource Management
03:35-05:55pm- Engelska
 
Onsdag
09:35-10:55- Introduktion till sociologi
06:00-09:00pm- Social psykologi
 
Torsdag
11:10-12:30- International Business Human Resource Management
03:35-05:55pm- Engelska

I SKOLAN

Kategori: Allmänt

Sitter i skolan och pluggar, väntar på min nästa lektion som börjar om 45 min!

LÖRDAGS

Kategori: Allmänt





 

MITT FÖRSTA TESTRESULTAT

Kategori: Allmänt

Måndag idag= back to school. Hade bara en lektion, en bra start på veckan. Fick tillbaka mitt testresultat från förra onsdagen och fick A! Hade bara ett fel så är väldigt nöjd med mitt första quiz här i USA!
Eftersom Maria och Alex har varit i LA i helgen och hyrde bil så fick jag skjuts både till och från skolan, kände mig som en riktig amerikanare då! Och när man väl har bil så är det ju bara att passa på att storhandla så vi drog till Goleta och spenderade våra matpengar. Sån underbar känsla att bara sitta i en bil och kunna köra var man vill, var hur länge sen som helst. Saknar min lilla svarta pärla där hemma!
 

RIGHT NOW

Kategori: Allmänt

Idag har jag verkligen pluggat bra, går verkligen framåt med min uppsats och läst en hel del sociologi inför proven. Tycker jag förtjänar lite glass och kakor nu efter denna produktiva dag. Ska kolla på "Ensamma mamma söker" nu i sängen, första svenska programmet sen jag kom hit!
 
 
 

STUDY SUNDAY

Kategori: Allmänt

Idag är det dagen som vi i huset kallar "Study Sunday". Fastän vi är fyra personer hemma är det väldigt lugnt i och med att de flesta pluggar. Riktigt skönt att man kan koncentera sig, inte ofta man kan det i och med att det alltid är någon som ser på tv, skypar eller lyssnar på musik. 
 
Vet att det är flera som läser min blogg som jag inte känner och är intresserade av att åka till Kalifornien, och som undrar vilket företag jag åkte med. Jag åkte med Språkpunkten som har sitt kontor i Uppsala. Är jättenöjd med dem och känner att jag fick den hjälp jag behövde, plus att jag betalade inte en krona till dem! Kan starkt rekommendera att välja dem. Språkpunktens hemsida
 
Nej nu är det dags att återvända till pluggandet, har två midterms snart+ min engelskauppsats så jag är ju inte sysslolös direkt. Ciao!

LÖRDAG

Kategori: Allmänt

Hallå hallå!
Här rullar livet på som vanligt; skola på vardagarna blandat med plugg. Inget nytt som har hänt här borta. Var på mina andra amerikanska footballsmatch igår, och vi vann med 41-7! Förstår som sagt ingenting av hur spelet fungerar, har i alla fall lärt mig var de ska göra mål och att de får sparka bollen mellan Y:et när de gjort touchdown. 
 
Ikväll är det fest med dessa grabbar som spelade igår i IV, taggad tjej! Har höga förväntningar, då förra festen med dem var den roligaste jag varit på här.
 
Bild tagen från SBCC:s hemsida

DUKTIG TJEJ

Kategori: Allmänt

Stannade i skolan idag i stället för att gå hem mellan lektionerna som jag alltid gör. Var kvar bara för att plugga! Det är lättare att koncentrera sig när man är själv och ska läsa en bok än att vara hemma med de i huset. Biblioteket är ett jättebra stället att studera på, framför allt de tysta avdelningarna.
När jag kom hem gick jag direkt ut och sprang en halvtimme, och sen har jag fortsatt med mitt plugg. En produktiv dag, är stolt över mig själv!
 
Idag har jag varit här i Santa Barbara en månad, tänk vad tiden går.
 
Värre pluggplats har man ju haft
Biblioteket, tysta avdelningen

 
 

9/11

Kategori: Allmänt

Idag går tankarna till alla de som dog för elva år sedan. Har inte märkt av detta något mer än flaggorna i skolan och på State Street.
 

MÅNDAG

Kategori: Allmänt

Idag gick jag upp runt åtta för att göra mig redo för skolan. Har bara en lektion på måndagar, så efter klockan 10:55 är jag klar för dagen. Så älskar numera måndagar och slipper söndagsångesten! 
Efter skolan skypade jag med mamma och pappa och min älskade kissekatt och efter det spenderade jag några timmar med Fredrik på stranden. Var flera dagar sen jag var där sist och vädret var underbart så varför inte? 
 
Sena eftermiddagen var jag duktig och pluggade, fick nämligen reda på att vi har quiz i sociologi på onsdag. Men jag har hängt med bra på lektionerna, antecknat och läst i boken så jag hoppas det ska gå bra. Dessutom är det kryssvar, alltså man fyller i det alternativet man tror är rätt, så man behöver inte skriva någonting själv.
 
Är supertrött så mitt mål för ikväll är att ligga i sängen och sova inom en halvtimme. Vi får väl se hur det går. Godnatt!
 
Världens bästa katt
Fredrik efter sitt dopp i havet

AMERIKANSK REKLAM

Kategori: Allmänt

Jag har äntligen förstått varför amerikanare överlag är feta; amerikansk tv-reklam är boven! Det är så sjukt mycket reklam som handlar om mat, skulle tippa på varannan. Så alltid när man ser på tv vill man ha mat. Nu förstår jag mig på dem! 
 

MITT FAVORITSTÄLLE

Kategori: Allmänt

Hittade en park när jag var ute och sprang sist, jättemysig med klätterställning, palmer och en underbar gräsmatta.
Cyklade dit i fredags och spenderade hela dagen där själv med plugg, musik och ett samtal till Lena i San Fran. En av de skönaste dagarna hittills, underbart att få vara själv en stund i och med att man konstant har personer runt sig. Är aldrig själv, har ju till och med delat sovrum! Kommer spendera en del tid där, love it!
 
 
 
 

PARTY WEEKEND

Kategori: Allmänt

I helgen har det blivit väldigt mycket festande, har varit roligt men intensivt och är sååå trött nu. Skön att bara sitta hemma och kolla på tv en söndagkväll!
 
I torsdags var hela huset på en fest på Garden Street. Runt kl. 23:00 drog jag och Faith till Haley House och fortsatte där. Det var en väldigt intressant och rolig promenad dit, var tvungen att gå på andra sidan gatan där Faith inte var för att jag skrattade så mycket. Hon är såååå rolig!
 
I fredags var vi på födelsedagsfest hos Hanna i De La Vina House. Var väldigt trevligt och träffade massa nya människor, de flesta var dock svenskar (såklart). Du kan inte gå någonstans här utan att träffa på svenskar, vi är verkligen överallt!
 
Lördagkväll var det meningen att jag skulle ta det lugnt för var hur slut som helst efter fredagen, men fick reda på att Linda bjudit över sina kompisar så det var bara att glömma. Var lite chillkrök här hemma men hennes holländska vänner+ några av mina vänner. SJÄLVKLART kom polisen förbi för grannarna hade ringt till polisen och klagat (vill verkligen veta vilka) och pratade med oss. Våra grannar är tydligen väldigt känsliga, vi hade ju inte ens en fest med massa folk, bara lite musik. Well well, vi blev tillsagda att gå in och stänga alla dörrar och fönster, för om de skulle komma tillbaka skulle vi få en ticket på $1000! Men vi klarade oss, var väldigt överdrivet det där med polisen. Det är i alla fall så det fungerar här, man behöver inte ens vara högljudd för att polisen ska komma.
 
Har också blivit en del plugg i helgen, håller på att jobba på en uppsats. 
 
Tog inte alls många bilder i helgen, här har ni några i alla fall
Faith och denna kille gjorde min kväll, HAHA! Syns det hur mycket hon tycker om honom?
 
 

MY PROBLEM

Kategori: Allmänt

Det största problemet jag har (hittills) är min sömn. Torsdag till söndag går jag aldrig och lägger mig före två, i och med att det är helg och vi hittar alltid på något att göra. Sen när man ska gå och lägga sig söndag kväll för att vara pigg till skolan går det inte att somna med tanke på att man vänt på dygnet. När man till slut lyckats vända tillbaka dygnet så är det helg igen! Som tur var har jag tid att ta powernaps mellan mina lektioner, så jag överlever.
 
(Ett annat problem är att jag äter jääääättemycket. Vet att flera säger likadant, att det kanske beror på värmen. ÄLSKAR rostade mackor med philadelphiaost, äter hur många som helst per dag. Tur att jag har kommit igång med träningen igen iaf!)

VARDAGEN

Kategori: Allmänt

Hallå hallå!
Under vardagarna kommer jag nog inte blogga så mycket, har nämligen nästan aldrig något roligt att skriva. Går i skolan på dagarna/kvällarna, pluggar och går och lägger mig. Så spännande är det! 
Men igår var jag, Faith, Jen, Maria och Alex på ett litet miniparty hos De La Vina House, Hanna fyllde 20 år! Den stora födelsedagsfesten är inte förrän fredag, så det var bara lite chillkrök. 
Nu regnar det här för första gången sen jag kom hit, lucky me med tanke på att jag älskar regn!
 
Några mörka bilder ifrån gårdagen


 

HOMEWORK

Kategori: Allmänt

Oj vad jag har kämpat med min engelskaläxa hela helgen, och nu är jag äntligen klar! Nu förtjänar jag att se teveserien Vänner som börjar om en minut.
Imorgon är det back to school!
 
Godnatt!

LUGN HELG

Kategori: Allmänt

Har varit en väldigt lugn helg, vi har inte gjort så mycket på dagarna förutom att pluggat. Men det har varit väldigt skönt, och dessutom har halva huset varit borta under dessa dagar så vi har verkligen haft det lugnt. Idag ska jag och Faith i alla fall till stranden med Fredrik och Charlie, kanske blir det lite shopping på vägen tillbaka också!
 
Var ute och sprang imorse, känner att det verkligen är dags att ta tag i konditionen igen. Det är förvånansvärt många som tränar här, ingen som ligger på latsidan här inte!
 
Bilder från amerikanska fotbollsmatchen


LAST NIGHT

Kategori: Allmänt

Gårkvällen spenderades i Isla Vista.
 

KVÄLLEN

Kategori: Allmänt

Idag har vi inte gjort mycket alls, vi var alldeles för trötta efter gårdagen så har bara tvättat och pluggat och tagit det lugnt. Men begav mig i alla fall till Playa Stadium på kvällen där första amerikanska fotbollsmatchen skulle hållas. Klart man måste se invigningen av säsongen, och har aldrig sett amerikansk fotboll förut! Matchen var jättelång och vi förstod inte mycket alls men det var ändå kul att få uppleva det. Var precis som i en collegefilm med cheerleaders som står och hejar vid sidan. Ni ser ju hur många spelare det är i varje lag, har hört att de är ungefär 65 personer. Men det är ganska förståeligt i och med att det är en sport med mycket skador.
 
Tråkigt utsikt över havet och stranden va? 


HELG IGEN!

Kategori: Allmänt

Det är något med tiden här. Dagarna går så himla fort, även de dagar då man inte gör någonting försvinner iväg. Det känns som om det precis var helg och nu är det det igen, en extra lång till och med. Har nämligen ingen skola på måndag för det är Labor Day. Inte ens amerikanarna verkar veta varför man är ledig denna dag men jag klagar inte!
 
Har nu träffat alla lärare och haft de lektioner jag ska ha och hittills känns det jättebra. Alla lärare verkar bra och mina kurser verkar intressanta. Är så glad att äntligen få läsa saker jag verkligen tycker om, det blir mycket roligare att gå till lektionerna då!
 
Gårdagen spenderades hos Haley house, ett av studenthusen här i området. Kul att träffa nya människor!
 
Bilder från igårkväll innan vi drog till Haley house



BILDER FRÅN VANDRINGEN

Kategori: Allmänt

 
 
Utanför Drew Barrymores hus! Kortet är taget efter springrundan, därför vi ser ut som vi gör.