Maria

Santa Barbara City College

MÅNDAG

Kategori: Santa Barbara

Återigen är det måndag, men det gör inte så mycket då helgen har känts hur lång som helst. Dessutom är det ju min favoritdag i skolan. Efter min lektion mötte jag upp Alex för att köpa gymkort på Fitness 24 seven och sen blev det ett litet pass där också. Känns bra att vara igång med träningen igen, och inte bara vara ute och springa utan kunna variera träningen. Sen blev det bra och nyttig lunch och en del plugg. Så en väldigt effektiv dag! Och nu har vi nyss firat vår roomie Faith som fyller 19 idag. 
Nu är det dags för avsnitt fyra av Solsidan!

HAPPY BIRTHDAY FAITH!

Kategori: Santa Barbara

PARTYYY!

Kategori: Santa Barbara

HALLOWEEN

Kategori: Santa Barbara

Kvällen började med att vi gjorde oss i ordning hemma hos Johanna och förade där. Sen blev det buss till IV till partygatan Del Playa (DP). Träffade massa nya människor, i princip alla var utklädda och poliser överallt såklart. Tydligen har de kallat in extra poliser dessa två helger i och med att Halloween är så stort. Folk åker hit från alla delar av Kalifornien för att uppleva "the crazy IV". (och ja, all färg gick inte ut efter första hårtvätten, lite rosa slingor i skolan imorgon dåra!)
 
Syns det vilka vi är?
Mina "tyska" vänner
Top Gun girls
Näst största partyområdet i USA- där hänger vi!
En tysk tandfé, en riktig cutie!

DETTA HÄNDER BARA I USA

Kategori: Santa Barbara

Har precis beställt pizza från Domino's. När jag väl lagt min beställning kommer bilden nedanför upp. Man kan alltså spåra sin pizza, hur det går för dem. Sen kan man också välja olika teman. Egentligen är jag inte så förvånad, det är ju ändå USA. Men roligt värre!

HALLOWEENHELG NUMMER 1

Kategori: Santa Barbara

I torsdags efter skolan åkte jag hem till Malin och Joanna för att fixa en sak med våra biljetter till SHM. Det hela slutade med att vi bestämde oss för att ha filmkväll, så sov över där med tanke på att det annars hade blivit en trevlig 40-50 minuters promenad hem på kvällen. Igår fixade jag och Joanna outfit nummer två till Halloween, kommer visa outfit nummer ett efter ikväll. Vi kommer vara sååå snygga haha!
Igår kväll blev det mys hemma och idag ska jag åka till Johanna och fixa mig för ikväll, när jag orkar.
 
Mina snygga zombie nurses till roomies!
 

TRÄFFADE OBAMA IGÅR

Kategori: Santa Barbara

MARIA GÅNGER TVÅ INNAN SOCIOLOGILEKTIONEN

Kategori: Santa Barbara

SOMETIMES YOU FORGET HOW BEAUTIFUL IT IS HERE

Kategori: Santa Barbara

Innan min kvällslektion idag
 

I HATE THE FACT THAT I'VE LOST MY BEST FRIEND

Kategori: Allmänt

Du visste allt om mig, nu vet du absolut ingenting om mitt nya liv.
Det var inte så här det skulle bli

NU ÄR DET SLUT PÅ DET ROLIGA

Kategori: Santa Barbara

Nu har jag varit här i över två månader och verkligen levt amerikanska livet: gått upp lite i vikt, tyckt jag varit duktig när jag inte ätit pizza på en vecka och legat lite lågt med träningen. Men nu får det vara slut med det roliga, dags att börja träna mer (ska förmodligen köpa gymkort) och äta mindre kakor, glass och annat gott. Har ju faktiskt tränat konstant sedan jag var 8-9 år, och känner faktiskt skillnad när jag inte håller igång, är mycket tröttare. 
Så dags att ändra min amerikanska livsstil (till viss del)- kommer ju inte sluta helt för det skulle jag aldrig klara. Man måste ju få njuta också!
 
Jag kan faktiskt göra bra mat!

HÖSTEN ÄR HÄR

Kategori: Santa Barbara

Jag har precis insett det jag aldrig trodde jag skulle uppleva i Kalifornien: det är höst! Idag var det riktigt kallt och vindigt, och jag ångrar starkt att den varmaste jackan jag tog med mig är skinnjackan. Samt så har min hy börjat bli mycket torrare vilket den alltid blir på hösten. Trodde det skulle vara minst 25 grader och sol heeeeela tiden! Okej, jag ska väl inte klaga allt för mycket men ändå. Det ska ju faktiskt bli lite varmare än idag i fortsättningen, hoppas jag i alla fall... Sen är det ju ändå fortfarande över 20 grader mestadels. 

SWEDISH HOUSE MAFIA BOKAT!

Kategori: Allmänt

Den 8/3 ska jag på Swedish House Mafia i LA tillsammans med Malin, Johanna, Ellinor och Tiffany. Ska bli hur kul som helst att gå på konsert i detta stora land!

VAD HAR HÄNT MED VÄDRET?

Kategori: Santa Barbara

Åååh vilket skitväder vi har! 17 grader och molnigt, ingen sol någonstans! Höll ju på frysa ihjäl till och från skolan, var till och med kallt i långärmat och jeans. Egentligen är det inte så farligt om man jämför med Sverige, men det är sjukt hur fort man anpassar sig. Är det 20 grader och sol är det inte konstigt att man går i långbyxor i alla fall, med tanke på att man är van vid 27 grader. 
 
Dagens tråkiga väder
En mexikanare som rotar i våra sopor
 

VAD VORE JAG UTAN DIG I HUSET?

Kategori: Santa Barbara

LAZY WEEKEND

Kategori: Santa Barbara

Både lördag och söndag har jag verkligen inte gjort något på dagarna, har hållt mig på mitt rum och i min säng. Har försökt plugga till min midterm imorgon bitti, har väl gått sådär men känner att jag har läget under kontroll. Igår kväll drog jag, Joanna och Alex till Alexandras tunisiska kompisar i IV och förade. Sen var det planer på att gå till DP och träffa massa nya människor men så blev det inte. Vi drog på fotbollsfest igen, som vanligt haha. Men det var en lyckad och rolig kväll! 
På söndagen blev det IHOP för första gången, har hört så mycket om det och har precis insett att det bara ligger fem blocks upp. Det är en restaurang som är kända för sina pannkakor, men har massa annat gott där också.
 
Efter kvällen hittade jag massa fina bilder på min mobil, självklart ska de upp på bloggen! (Så går det Alex)

FREDAG KVÄLL

Kategori: Santa Barbara

Fotbollsmatch med Joanna, Charlie och Fredrik. Piren. Frozen yoghurt.

SAN FRAN DAG 3

Kategori: Resor

Planen för söndagen var att komma iväg ganska tidigt då alla utom jag behövde hem och plugga. Kan inte riktigt påstå att det blev så. Klockan 13;00 rullade vi ut ur San Francisco och hade ungefär en fem/sex timmars bilresa hem, plus mitt och Alex självklara stopp: IKEA.
Vi började dagen med lite shopping på Forever 21 innan vi begav oss till Golden Gate Bridge för att ta bättre bilder än de vi fick på lördagen. Var jättefint väder i San Fran men självklart inte över bron, det var dimma! Så bilderna blev ju inte de bästa direkt.
Efter det drog vi till IKEA för min och Alexandras skull. Vi ville ju ha köttbullar, potatis, lingon och sås! Har aldrig i mitt liv varit så glad att se ett IKEA-varuhus förut, kände mig som hemma. Och alla skyltar och namn på möbler var på svenska! Efter det storshoppade vi mat där: lingonsylt, köttbullar, kaviar, hushållsost, julmust och pepparkaksdeg- allt det där man tar för givet hemma i Sverige. Det var verkligen perfekta avslutet på resan. Önskade dock att vi hade haft mer tid och kunnat stanna minst en dag till för att bara gå runt utan stress. Älskar San Francisco
Dimmiga Golden Gate
Vackra bron i bakgrunden, haha
Hejdå San Fran
Glada tjejer med sina köttbullar! (jättekul att mina kära vänner säger något om mitt hår som står rakt upp)

SAN FRAN DAG 2

Kategori: Resor

Dagen inleddes med ett två timmars besök på Alcatraz. Efter det blev det pier 39 vilket är ett väldigt känt ställe för turister. Massa turistaffärer och matstånd hit och dit, tiotals sjölejon som låg och solade tillsammans. Fick en känsla av Gröna Lund, men detta var såklart mycket mysigare! Gick runt där några timmar och köpte lite turistsaker och bara njöt av hur bra vi hade det i San Fran. 
Blev en liten tur till en hamn också där vi tog några vackra bilder på solnedgången och Golden Gate bron.
Senare på kvällen mötte vi upp Lena och hennes nyfunna tyska vän+ en till au-pair för middag. Var väldigt trevligt och var förmodligen sista gången jag såg henne innan maj/juni nästa år. OM hon inte kommer ner till oss och partar på Halloween!
Golden Gate i bakgrunden
Alcatraz

18/10

Kategori: Allmänt

Gick till skolan i bikini och shorts och linne för att det var så himla varmt och soligt ute och för att vi skulle till stranden efter jag slutat. Klockan är 12:20. Molnigt över hela skolan och stranden. Så mycket solning blev det idag. Glada och nöjda brunbrända tjejer. Eller inte.
Men då bestämde vi oss för att gå och strosa runt på State Street istället, vilket kanske inte var bästa idén för plånboken. Köpte ett par stövlar, en ring, en tröja och en klänning. Sen drog vi hem till mig och väntade på Michelle för att boka vår efterlängtade resa. VI SKA TILL HAWAII! Är hur exalterad som helst och längtar som en galning redan, fastän det är ungefär tre månader kvar. 
 

TORSDAG

Kategori: Allmänt

Woho, en lektion kvar för denna vecka sen är det heeeelg! Detta ska såklart firas med stranden en vacker dag som denna. Bara så ni vet.
Nu är det dags att gå till skolan, chao!

THIS IS WHY I CHOSE TO MOVE TO CALIFORNIA

Kategori: Allmänt

"BREAK THE RULES AND YOU GO TO PRISON, BREAK THE PRISON RULES AND YOU GO TO ALCATRAZ"

Kategori: Resor

På lördagen hade vi biljetter till Alcatraz och vi hade verkligen tur med vädret- en perfekt dag med klar utsikt och läge för att fina bilder. Det började med en båttur på ungefär tio minuter ut till ön för att sedan gå och kolla runt på Alcatraz för oss själva. Eftersom ingen utav oss egentligen visste så mycket om det så gick vi en audio tour; man fick hörlurar och berättaren sa vart man skulle gå och titta på. Väldigt intressant faktiskt!
 
Vackra San Francisco i bakgrunden
Utsikt från Alcatraz över San Fran
Golden Gate i bakgrunden
Så här såg en vanlig cell ut

Här satt de som var isolerade, de stängde dörren som ni ser lite av till höger så att det blev totalt mörkt i rummet. Hårda tider...
En lyxcell
Denna gubbe satt i fängelse på Alcatraz i fem år för bankrån. Så nu har jag träffat en riktig Alcatrazfånge!
 

ENERGY

Kategori: Allmänt

Den här låten ger mig så mycket energi, love it!
 
 

THIS WAS SUPPOSED TO BE A SPECIAL DAY

Kategori: Allmänt

Dagen började med att en nervös Maria och Alex gick till skolan för att ha presentation för hela klassen i Human Resource Management. Kan väl inte säga att jag är supernöjd med den och vet att Alex känner detsamma, men men! Var bara så glad när min del var klar, att det var över. Sen skulle vi få reda på vårt betyg precis efteråt men varken jag eller Alex ville veta så vi sprang iväg.
Åkte sen hem till Joanna och Malin för att planera lite med Joanna om vårt jullov- vad vi ska göra och vart vi ska resa. Lutar åt två kortare resor och en som jag verkligen ser fram emot, men eftersom ingenting är spikat så vill jag inte säga mer just nu. 
 
Riktigt varm dag- 29 grader!

SKÖN VECKA

Kategori: Allmänt

Har en väldigt skön skolvecka framför mig i och med att jag inte har någon engelska. Dessutom har jag inte supermycket att plugga heller vilket jag känner att jag är värd, med tanke på mycket jag har haft sen skolan började. Så ska verkligen njuuuuta och göra sånt jag annars aldrig har tid med. 
 
Veckans schema:
Måndag 09:35-10:55
Tisdag 11:05-12:20
Onsdag 09:35-10:55, 18:00-21:00
Torsdag 11:05-12:20
 
 

SAN FRAN DAG 1

Kategori: Resor

Jag kan ju inte påstå att helgen började särskilt bra. Först har vi problem när vi ska hyra bil; Maria har bara debitkort och de tar endast emot kreditkort. Så då måste hon göra en överföring men hennes isländska bank låg nere så det vara bara att vänta på att den skulle börjar fungera igen. Fick också reda på att jag inte fick köra för att jag inte var 21- jag som verkligen hade längtat med tanke på att jag inte kört bil på två månader! Sen var det problem med hostlet för henne, det fanns ingen plats där vi tre bokat rum. Sist men inte minst- vi blev stoppade av polisen och fick fortkörningsböter. En riktig dålig start men allt löste sig till slut!
När vi väl kom fram utforskade vi Union Square, turistade lite, shoppade och gick ut och åt middag. Maria och Alex gick sen ut och festade medan jag och Jen gick tillbaka till hostlet. Älskar att inte vara 21 år...
 
Polisen!

I'M IN LOVE

Kategori: Allmänt

Har haft en helt underbar helg, är helt kär i San Francisco! Var sån speciell känsla att komma till en storstad med folk överallt. Inget man är van vid i lilla Santa Barbara. Kallt var det också, frös i skinnjacka och jeans på kvällarna. En lyckad helg var det i alla fall!

I FÄNGELSE

Kategori: Allmänt

Blev tagen av polisen påväg till San Fransisco och blev förd till Alcatraz. Så vet inte när jag kommer ut, kanske om några år... Och som ni ser på bilden längst ner så kommer jag verkligen inte ha det lätt här i fängelset.

MUCH TO DO

Kategori: Allmänt

Imorgon halv åtta på morgonen ska jag, Maria och Jen bege oss till Enterprise och hyra en bil. Klockan är nu 23:00, kanske dags att börja packa och kanske tänka på refrängen. Men juste, jag och Alex har ju en Powerpoint att göra också som vi ska skicka till de andra i vår grupp ikväll. Dags att ta tag i dessa saker i stället för att sitta här och skriva hundra blogginlägg. Well well, nu har ni lite att läsa i helgen för tror inte att det kommer bli några uppdateringar. Tar inte med mig datorn då vi ska bo på ett hostel och vet inte om de har internet där. 

TVÅ MÅNADER SENARE

Kategori: Allmänt

Idag firar jag två månader i USA. Två månader sedan jag lämnade vänner, familj och jobb hemma i trygga Sverige. Jag satte mig på ett flyg helt själv utan att känna någon och inte ha någon aning vilka jag skulle bo med. Första månaden var verkligen inte som jag trodde, det tog mycket längre tid att anpassa sig än vad jag någonsin trott; att inse att mitt liv är här nu och komma till rätta med allt. Var helt säker på att jag bara skulle stanna ett halvår- var knappt att jag ville stanna så länge. Blev många samtal hem till mamma om det. Men nu, efter att ha varit här i två månader har allt förändrats. 
 
Är faktiskt väldigt förvånad att jag bestämde mig för att åka, det var ett väldigt stort beslut och var inte helt lätt på grund av vissa saker. Men jag är så glad att jag valde att åka trots allt, mitt bästa beslut jag någonsin tagit under mitt (snart) 21 åriga liv. Jag tror aldrig jag varit så glad och lycklig som jag är här. Går runt med en bubblande känsla i magen som bara skriker ut lycka och glädje. Det går väldigt bra i skolan just nu också, har massa härliga och underbara vänner och har solsken nästan varje dag. Har så mycket energi och känner mig konstant glad. Jag kommer komma hem om åtta månader som en helt ny människa med ett nytt perspektiv på livet. Jag älskar mitt liv här och jag älskar Santa Barbara.
 
Är det okej att vara stolt över sig själv och allt jag har åstadkommit?
 

MINA KÄRA VÄN

Kategori: Allmänt

För ganska exakt ett år sedan träffades jag och Joanna för första gången då vi firade Lenas 19årsdag. I juni i år fick jag reda på att hon också skulle till Santa Barbara och vi blev vänner på facebook och började prata lite grann. Nu, ett år senare, pratar/träffas vi i princip varje dag. Tänk om vi hade vetat detta för ett år sedan; att om tio månader skulle vi befinna oss på andra sidan jordklotet tillsammans och ha hur kul som helst och leva livet! 

UT PÅ ÄVENTYR I HELGEN

Kategori: Allmänt

Har glömt berätta att jag ska på roadtrip hela helgen. Ska iväg med tre av mina rommies; Maria, Jen och Alex till San Fransisco mellan fredag och söndag. Det vi har planerat hittills är att vi ska till Golden Gate (såklart) och Alcatraz. Och tydligen har de väldigt bra shopping där uppe. Ska verkligen bli jättekul. Första gången jag ska vara borta en hel helg från mitt älskade Santa Barbara. 
 
SAN FRANSISCO HERE WE COME!
 
 

SORRY!

Kategori: Allmänt

Oj oj! Känner att det har varit dålig och tråkig uppdatering på sistone, men orkar inte alltid haha. Idag hade vi midterm i Human Resource Management, kan verkligen ha gått hur som helst. Kändes varken bra eller dåligt. Efter provet åkte jag och Alex till Paseo Nuevo och hon visade mig en affär där de har massa lotions, body mists och parfymer. Och det var tre för $10 vilket är jättebilligt! Så fick med mig två body mists och en lotion hem.
 
En glad Alex innan provet
 
 

IT'S A BEAUTIFUL DAY

Kategori: Allmänt

En del av gårdagen spenderades på stranden tillsammans med Fredrik. Har som sagt massor att plugga men klarar inte av att sitta inne från 12:00 och resten av dagen. Dessutom var det perfekt strandväder; inte för kallt och inte för varmt!

GRATTIS!

Kategori: Allmänt

Grattis Lena på 20årsdagen! I helgen så ses vi igen :)
 
 
 

TRÖTT

Kategori: Allmänt

Klockan är nu 20:30 och jag håller på att somna. Klarar inte av att hålla ögonen öppna när jag försöker plugga. Så jag säger tack för mig för denna helg och går och lägger mig. Blev alldeles för lite sömn i natt, that's why. Ny skolvecka väntar och nya tag. Har massa trevliga saker att plugga, jippi!

VÄGSKYLTAR I SANTA BARBARA

Kategori: Allmänt

En av de första sakerna jag reagerade på när jag kom hit till Santa Barbara är deras vägskyltar. Istället för att använda symboler som vi gör, så skriver de oftast vad som gäller. Vet inte om det bara är så här i SB eller om det gäller överallt. 
 

MYSDAG

Kategori: Allmänt

Igår blev det häng vid Johannas pool i Buena Vista Apartments. Underbart att kunna ligga och sola i bikini och bada när det är femte oktober!
På kvällen hade vi en mysig tacokväll bara vi tjejer. Fick sitta på golvet och äta för de hade inte tillräckligt med stolar men så är det när man är student. Det blev massa tjejsnack, lite alkohol och en god middag!
 
Linny

-

Kategori: Allmänt

Igår blev det en chillkväll hos killarna i Orange och Wentworth house som har samma landlord som oss. Det var skönt att umgås med folk som inte är svenskar, med tanke på att det är vad min vänskapskrets mest består av. 
Idag blir det poolhäng hos Johanna om Joanna blir klar med sin läxa snart!

PROBLEM I HUSET

Kategori: Allmänt

Vårt stora problem i huset är disken. Vi har ingen diskmaskin och alla är inte superduktiga på att göra rent efter sig, vilket gör att det ligger massa gammal disk i diskhon. Värst är det ändå när helgen närmar sig, för vår städare kommer varje måndag och då behöver man tydligen inte diska när det bara är några dagar kvar. Detta drabbar ju såklart alla så nu har vi kommit på en utmärkt idé som hittills fungerar.
 

ONSDAG KVÄLL

Kategori: Allmänt

Har bara två lektioner kvar innan det är helg! Och har nyss varit i skolan och gjort min första midterm i ämnet socialpsykologi, gick väl helt okej. Nu blir det nog lite "Ensam mamma söker" innan det är läggdags.
 
Påväg till skolan

20 KILO TYNGRE

Kategori: Allmänt

Hello!
Idag har jag haft sociologilektion på morgonen och har precis skypat med mamma och pappa. Började diskutera det här med vikt med dem, jag är ju trots allt i USA. Så roligt att mamma tror att jag kommer gå upp 20 kilo tills jag kommer hem igen. Hon är väl bara orolig, ingår ju i hennes roll som mamma att vara det. Sen så vet jag att hon överdrev, klart jag inte kommer gå upp så mycket!
 
Om åtta månader kommer jag se ut så här!

TYPISKT AMERIKA

Kategori: Allmänt

Kom flera skolbussar med elever från high school, antar att de gjorde någon skolutflykt för att se hur det är på college. Är inte dessa bussar typiska för USA eller vad? Det är dessa man ser i alla amerikanska filmer!

LA SISTA DELEN

Kategori: Allmänt

Kanske inte världens finaste bild, men det är ändå Michael Jacksons stjärna!
 

EN VANLIG DAG

Kategori: Allmänt

Har egentligen inte så mycket nytt att berätta, det var en vanlig dag i skolan med Human Resource Management på förmiddagen och engelska på eftermiddagen. Stannade i skolan mellan mina lektioner, hängde lite med Charlie och pluggade inför min andra midterm som jag har imorgonkväll. 
Bestämde mig också för att dra ut på en springtur, det var ju ändå två veckor sen jag sprang sist. Shame on me! Men har haft mina anledningar; man tänker alldeles för mycket när man springer och har inte tillåtit mig själv att göra det. Kände ändå att nu är jag redo att ta tag i det och mår så himla mycket bättre nu. Är gladare än jag varit på länge!
 
Tack alla vänner+ mamma för allt stöd. Ni är guld värda och nu kan (och kommer) det bara bli bättre!
 
Innan springturen

LOVE MY CALIFORNIAN LIFE

Kategori: Allmänt

Det här är vad vi gör efter skolan: går till stranden! Underbart väder, vi hade 32 grader idag. Love it!